Tuesday, August 23, 2011

akhirnya tamat gak si capik

Bismillahirrahmanirrahim..



Sapa tengok si capik tadi? hahaa, aku jek kot. NI, mak nye pasal la..Bile die dah pegang remote, alamatnye x de can la nak tengok lain. Huuuu.. yang best nye, berakhir la si capik tadi.. Dan la tengok gak tadi jap kan.

Heee, the ending ye agak tragis..Tapi tak de la sampai tangkap leleh nak nanes goleng-goleng kan.. Sekadar boleh mengambil iktibar supaya kita tidak menjadi golongan-golongan macam si capik ni, upss! mean bukan maksud fizikal die, tapi peel die tu.

pabila mata dikaburi dengan kemewahan dunia, abih lupa mak ayah,, yang paling teruk lupa pada agama, dan sampai satu saat kehilangan orang disayangi, barulah mula nak sedo, barulah nak minta ampun,nak ciom kaki mak ayah nenek isteri ke suami sampai nak tembus ke tanah, dan nak nangis sampai bute dah aih..Dah tiada guna lagi..

Walau bagaimanapun, selagi kita beroleh hidayah tu, alhamdulillah. Kita masih bole bertaubat, pintu taubat semestinye terbuka bagi sesiapa yang benar-benar mahu kembali kepada-Nya...InsyaAllah =]

Tadi terbaca kat Fb lecturer UTM, "BErakhirnya ramadhan jangan la di tangisi, pintu taubat dan keampunan sentiasa terbuka pada hati-hati yang ingin kepada-Nya, dengan adanya Ramadhan ini, pahala dan ganjaran berlipat ganda.. Walaubagaimanapun, di bulan-bulan yang lain, pahala dan ganjaran masih ada buat hamba yang sentiasa dekat dengan-Nya.."

Wallahua'lam...

13 comments:

Ezad Skytech said...

sy tak tengok la citer tu..hee~

aimi adilah said...

biase lh 2 manusia .... sifat semula jd 2 mmg ade.....

Iffah Afeefah said...

tak tgk

tgk ramadan takhir je mkin best

erkk tula slagi nywe ade..slagi tu ley taubat

aimie amalina said...

@ Ezad Skytech :
heeeee =]





@ aimi adilah:
semoga kite x macm tu an =]




@ Iffah Afeefah :
aah
opah pon tgk gak..heee

Kakkoii said...

betul tu... kita tak leh memandang serong atau hina kepada orng yg mempunyai kekurangan berbanding kita.. Seeloknya kita bantu mereka ^^

P/s : eh Aku cakap mcm tgk je cite tu hahaha

aimie amalina said...

@ Kakkoii :
hahhaa
ni pengarah utama kot
kikiki
betol tu kakkoii! =]

pengemisCinta said...

salam ziarah;)

rasanya dah lama tak tengok sicapek, dulu mula2 cter tu ditayangkan pc tengok jugak, tapi lama-lama buhsan.hehe.owh sekarang baru habis ka?lama betol..;)

fieha said...

xtgk..tp mmg lme gile cite tu..tu yg x mau tgk tu..hihi

CikMiMiey said...

layan cte si capik nih mase siri 1 dulu je , mak iteww pon peminat tegar cte nih .. so sempat gak le nengok ending ye tadik . kikiki

NA said...

Hehe Mimi ikut citer tu. Ada satu kali tengok tapi lepas tu takde tengok. Lama dah berlalu :)

Selamat tidur :)

-wina1979-

maszull said...

salam aimie...oh yer ke dah abis cite tu...mama x tengok pun tadi...:)

Wanz Mejuez said...

alorhhh tak pernah tgk cite tuh.., T_T

Muslimah Optimis said...

lama giloss kot cerita tu..ingatkan haritu dah habis tengok2 eh ada iklan lagi...heheh.. dah habis pon..