Friday, August 26, 2011

raYe mapping

Bismillahirrahmanirrahim..




weeee.. Tak sabo ape? Tak sabolah..Cam tak paham pulak kan..Heee.. X sabar la nak menjelang syawal sudah! dan wat petame kali nye balik beraya ke kampung dengan mak dan adik sesame. Kalo tak, sowang-sowang jek dari tempat perantauan..Heee. Memandangkan dah jadi penternak Anggur sekarang, Saya dah bersama mak dan adik, pulang ke kampung berhari raye..weee ~


kota kinabalu------>Kuala Lumpur



kuala lumpur-----> alor setar


Selama 4 jam menunggu di LCCT untuk penerbangan seterusnya, aduhaaaaaaaai, tunggu jelah, nak wat cam mane kan?kikiki. Peerbangan ke Alor setar 2 kali je dalam sehari. So, mestilah amik yang malam kan? emmm3.. Takpe2.. Opah dan makcik dah get ready kat sane alor setaq aih..hehehe..



Lupe nak cite pulak, yang UNGU : perjalanan pulang ke KAMPUNG
                                     HIJAU : perjalanan pulang ke RUMAH semula ye..ihihi


Waaa...Jauh kan? Pas satu, satu, nak boleh sampai ke betol-betol rumah pon, ahadnye.. wEE.. sebab stay kat alor setaq one nite. Almaklum, sume hadirin dalam kuarga dah tua-tua, tinggai kami 2 beradik jek yang mude..Jauh pon jauh la kan..Huu..nak wat canne, raya eidulFitri, setahun sekali je, so, nak balik yang jauh-jauh ni opkos la setaun sekali je kan? Huuu.. Ayah? emmm.sekali lagi tak aye same-same.. Cam beselah, kalo dah name tentera, ehem-ehem, dok bizi lagu tu la. Cuti pon 2 hari je kot. So, kami pulang 3 beranak jelah.. Huuu.. TAk ape, pas seminggu kat kampung, aye dengan ayah pulak. Heeee...

MOge perjalanan esok, baek-baek aje..InsyaAllah =]
kome! jangan merempit or men Kete lelaju ye, ati-ati at the road yep! 


p/s:autoooo-post!


10 comments:

Lulu Caldina said...

dear selamat hari raya............
psstt nanti lanting2kan kuih kat lulu eh ;)

Alisya said...

semoga selamat dalam perjalanan hendaknya..

maszull said...

salam aimie...selamat pulang n beraya di kg yer...semoga happy dlm perjalanan aimie n sampai ke destinasi dgn selamat....Amin..

selamat hari raya dear maaf kn mama jika ada salah dan silap...:)

Syafiqa said...

Waaaa bila fikir pasal journey, betul2 buat sy penat, kan best kalau ada pintu doraemon, jimat duit, masa dan tenaga, :D btw salam ramdhan, hati2 ye balik kampung

diya said...

comel map!:DD
bestlah nak balik kampung boleh travel jauh2 gitu.
kampung saye sejam je dari rumah, berjiran daerah je. =.='

Luqeem™ said...

ohh org kedah ke?...

jauh tu dr KK..

syarifahsidrus said...

selamat hari raya..semoga selamat sampaai ke destinasi

aimie amalina said...

@ Lulu Caldina :
wee..kak lulu mai sini..
heee..baek..mie jentik kasi jauh punye kueh tu..hehe





@ maszull:
wassalam mama
insyaAllah mama.heee
mama jugak ye! =.<



@ Syafiqa:
wee..
tulah..hehehe..
moge selmat buat kamu juge! =]




@ Luqeem™:
eh..x lah...turun je kat kedah
hihihi
jauh2





@ syarifahsidrus:
wee..insyaAllah!
hehehe =]

Iffah Afeefah said...

wah kompliketed sunggh pejalanan

aimi adilah said...

jauh ny kg dye.... aty2 ye... ckp kt abg pilot 2 aty :)