Sunday, August 28, 2011

terLaLu banyak Rasa

Bismillahirrahmanirrahim..




Alhamdulillah...hari, ni, sampai juga ke kampung halaman, jauh beratus-ratus kilomter, seberang laut segala, menuju ke utara semenanjung malaysia ni.. =]

Sangat la penin kepala sampai berjalan pun tiada betol lagi.. heeee.. Walau bagai manapun.. itu sakit sikit..terlalu sikit.. nak di bandingkan dengan yang ini..bile buka je lappy pas sahur tadi sebelom nak meneruskan perjalanan ke perak, tekejut sangat.. huuu..

Menerime perkabaran sedih tentang seorang sahabat blogger yang  eksiden semalam. Semalam? semalam sama waktu juga dengan pengembaraan saya mahu pulang ke kampung dengan famili.. Sangat terkejut, sangat tak terkata, sepanjang hari ini, memikirkan keadaan die di sana.. Aduhaii.. T___T

Alhamdulillah, dia dah sedar, dan sedikit sebanyak dah ada perkembangan positif tentang keadaan dia. Maceh pada kak sunah, kak long dan lain-lain atas pemberitahuan ini..huuu..Kalo tak, saya rasa, saya la owang paling last tahu..huuu...

TIada kata lain untuk mu sahabat..
Walau bergenang jauh, berbenang lautan mengembara mendampingi mu..
aku di sini tetap terus mendoakan kesejahteraan mu..
Kekuatan mu hanya mampu di galas oleh diri mu sahabat..
kekuatan mu, yang di jaring , yang di ciptakan oleh Ya Rabb
sememangnya tegar menjadi milik mu..
sehingga ke akhirnya
kuat ya sayang!
kami di sini, senantiasa..
di sisi kiri, dan kanan
di pandangan atas dan bawah..
memaut lengan mu di kala ini..
kuat ya sayang..
insyaAllah, 
Tuhan itu selalu sayang kamu!
begitu juga,
aku, kami disini =]


7 comments:

Cik Baju Kurung said...

selamat hari raya! =)

h.a.n.g.g.o.k.b.a.s.i said...

sunggoh Allah menduga dia.. moge bai2k belaka.. ><

Luqeem™ said...

smoga dia pulih sperti yg dulu..:)

Zul Fattah said...

salam ziarah..
selamat hari raya aidil fitri
dan salam 8-2

syarifahsidrus said...

semoga dia cepat sembuh..

selamat hari raya :P

maszull said...

salam aimie...semoga iffah cepat2 sembuh yer...

selamat hari raya aidil fitri aimie...semoga gembira bersama family beraya di kg...:)

Saiazuan said...

merdeka! merdeka!! merdeka!!!
salam aidilfitri :D