Tuesday, August 16, 2011

UnikNye maNusIa

Bismillahirrahmanirrahim..



Tidak semua kegembiraan, menjadi kegembiraan
Tidak semua kesedihan, menjadi kesedihan


pecaye tak dengan kata-kata ni?

#contoh 1:
ada sesetengah orang yang kekayaan megah, gembira sangat dengan kekayaan nya, tetapi ada jugak sesetengah orang yang sedih bila die menjadi kaya, lupa diri, sombong, tamak, dia takot nak hadapi semua nih. So, biarlah dia hidup dengan rezeki yang tuhan beri sekarang.


#contoh 2:
conoknye nak gi obersea, boleh jalan-jalan, tapi yang dok obersea tuh nanges guleng-guleng nak balik, huuuu, sampai mogok x makan.



#contoh 3:
besnye jadi anak raja kan. nak ape sume dapat, dok dalam istana, jalan pon senget jek sebab banyak pakai barang kemas. Huuu.Tapi anak raja yang dok dalam istana tu meronta-ronta nak jalani kehidupan normal cam orang lain, cam remaja lain, ber lepak2 king kat kedai mamak.


Pendek cite, banyak lagi la kan. Kita suke wat cam ni. Tapi ada owang sedih bila kita wat cam tu. So, segala kenikmatan yang di rasai sedih ke gembira ke, x sama bagi tiap-tiap orang tu. Sebab itu manusia itu unik!

sebab itu manusia perlu PENYOKONG dan PEMBANGKANG. Sebab tak semua yang kita buat akan di pandang 100% betol, no kompromi. Tepat dah nih. NO2.. bila sumone suggest sumtin, kita akan pikir. Dan bile sumone x sokong, kita pikir lagi nape die x sokong. Dengan itu, sebuah kata sepakat dapat di lahirkan..Mende ni boleh dicapai kalau sume saling paham dan sabar, dan berfikir dengan Akal bukannye Takal..

emmm..
Indahnya andai ibu pertiwi ku ini kaya dengan PENYOKONG dan PEMBANGKANG yang berhemah..huuuu...






7 comments:

syarifahsidrus said...

betul2, kita takkan bersyukur selagi kita tak rasa, adatlah manusia kan

GaRy™ said...

berhemah?.. err...err... hehe... gary nak gemok.. tapi orang yang gemok tuh nak kurus lak.. huhu~..

maszull said...

salam...yes betul tu aimie penyokong n pembangkang harus ada dlm setiap golongan manusia...

dari situ kita akan tahu yg baik n yg buruk tentang semuanya...:)

iMBobo said...

btol, jika ada pembangkang, keputusan yg bakal dibuat tu akan lebih baik :)

aimie amalina said...

@ syarifahsidrus:
heee..adat manusia kan?



@GaRy™:
huhu..ni same kes dgn saye la ni!




@ maszull:
weee..betol tu mama!



@ iMBobo:
yezza..perfect jek kptsn =)

Iffah Afeefah said...

terbaikla opah

buat kak ngah berfikir

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah:
weeee..
fikirla ye syg =)