Tuesday, August 16, 2011

menge PING

Bismillahirrahmanirrahim..



kikiki..suke hatiiii jek taruk frasa kata kan. Actually x taw on maksud PING2 ni..Tapi agok2 jelah kan.. Weee.. So...cam mane care orang menge PING antara satu sama lain di zaman dahulu kala :

1) Di awal kejadian dahulu:
mungkin mengguna kan bahasa Isyarat, ala, bangsa paleolitik, mesolitik tu. DEme mane ade bahasa lagi tim e tukan. Hang cakap lain, aku cakap lain. Ha elok la, due2 hagun pala sat gi baru taw..hehehe


2) Dah ada bahasa:
mungkin masaing-masing menyampaikan hasrat hati dengan Merpati ekspress. Kalo ase nak laju sikit, upgrade average speed kat Helang ekspress ke. Emmm, comei kan? ada bende tergantung2 kat kaki merpati dan helang..heee.Jatuh dalam laut , senyap terus.. Heee


3)Kemajuan Bahasa:
Ha, bile dah ade kemajuan bahasa, dan Teknologi.. Telegram adalah alat perhubungan utama. weeee.. Walau pun sampai seminggu kemudian, better la kan dari merpati ataw helang yang langsung x taw sampai bile tuh..heee..


4) Teknologi berkembang
Pos Malaysia ditubuhkan! Taraaaaaaaa! berduyun-duyun la nak kirim duet, kirim CINTA ataw Kirim PING kat owang sinun. Utara PING selatan. Timur PING barat. Sangat mengujakan!hahaha..


5)Anytime..
Weee..ni zaman waktu sekolah-sekolah nih. Men miskol2..hahaha..sampai nak putus jari dok tekan punat IJAU or CALL tu. Siap wat check list. Aku dah miskol yang ni ke belom. Bape kali miskol. Cukup x 5 kali sehari. SAVe2! Ping setakat main2 miskol hokeh la kan?hihihi..

X cukup men miskol, men esemes ha.. Pun sama gak. Wat check list. Dah say moning ke belom kat owang ni.. Hahaha.. Aiyaakkk.~


6) KIni:
kini? budak sekolah rendah pon dah pandai ping2 owang nih. Uihhhhh...segala akau laman sosial ade..hihihi.. bermula dengan :
Frindster>>My Space>> FaceBook>> hi5>> Tagged>> Twitter
Ha...seangkatan dengannye la..Heee.sampai dah tertuko, cek ali jadi cek abu..cek abu jadi cek samad.. aiyoo..hehehehe..
Tambah lagi kemudahan mencitcat : Ym,, Windows live, skype menye kype.. dll..


weeee~ banyak cara nak menge PING orang ni kan. Dan lagi satu..nih.tadaaaa.. BLOGGING! my real new world..heeheh.. X sangka, ajen nyela jari jemari ku bersenaman di keyboard ni an.. Heeee.. walau cam mane care nge PING owang nih, nampak tak ape yang saya nampak :

Manusia itu saling memerlukan. Menge PING membuahkan sillaturrahi berpanjangan. Yang pasti kerana-Nya jangan kita lupa =)

9 comments:

Marina said...

marina ping ping sini...hehe...

L said...

selamat berblogging..=)

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

mr_mrs mikko said...

ayat baru ni.. mengePING...
terus mcm mo order MILO PING!! haha

fairus said...

CUKUP MENGEPING? PING PONG SUDAH... :)

syarifahsidrus said...

ping~~lala..hhaha

GaRy™ said...

hahaha... bebudak darjah 6 skarang dah ada ipad~.. T^T

aimie amalina said...

@ Marina:
heee..ping ping =)




@ L :
selamat berblogging juge!



@ mr_mrs mikko:
kaka..x posa ka?hahha =p



@ fairus:
hahaha..ping pong mang bes!



@ syarifahsidrus:
hahaha..menyanyi2 die...



@ GaRy™:
waaaaa
nanes woo aku dgr nih!

Iffah Afeefah said...

ping pong sini pulak

hahaha

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah :
ni lag sowg nak men ping pong..hehehe