Saturday, August 13, 2011

nasib Ku di Psikiatri

Bismillahirrahmanirrahim..



piiuhhhhh..tiup2 habuk kat lappy...
hahaha..adoii..walau dok jengah lappy nih setiap hari..hampir 24 jam, tetap gak dok berabuk..adoii..hihi..Nampaknye, mata saya mang perlu lensa setebal botol kaca..huu.

Weee..Tapi ni bukan nak cite padal habuk kat lappy,tapi nak cite pasal zaman lalu..ecewah..heee.. ni kome tengok nih:

.

.
.

 #1) 
"hamidah..hamidah..." "oit...aku panggil kau nihh.."
erk...saya teleng kat belakang..
"ha..kaulah...ai hamidah..."
pitam jap..huuuu.. segera melajukan langkah kaki. Adoiiii..
aimie jadi hamidah?wat?huuuuuu..


#2)
"eh2..kite nak cite nih.."
emm..angguk2 dalam tepaksa..huuu..*takot sebenanye*
" kami kan..kat sini..x giler..cume ada skru jek tercabot ha..emm..tiap hari isnin, kami kena betolkan balik la skru kami..Tuh,pakcik tu yang betolkan..emm3.. x giler taw..taw.."

gulpp~ sambil angkat tangan warning kat mimi..erk..saya x bersalah hokey..Ni warning tetibe..huuuu..


Hadoiiiii~hehehe..ni la pengalaman mase praktikal kat Hospital Kuala Lumpur(HKL) tahun lepas.. Wuuu..pengalaman yang scary mary+melucukan..heee..
Tetibe di sapa dan nama ku menjadi hamidah tetibe bila masuk ward Psikitri..Huuuu..Tiap kali dapat On call kene pegi check maintenance kat ward nih, jantung dah dupdapdupdap..heee..Terutama nye kene pulak ward psikitri lelaki..adehhhh, kalo ade bodigad x pe gok, ni meliang liuk diri ku keseorangan ke sana.Waaaaaa~!!!

Walau cam manapun, mereka tetap manusia dan sampai bebile pon mereka manusia. Berjasanye jururawat dan doktor dalam kesanggupan mereka mengendalikan  orang-orang yang gangguan mental nih. Sangat mencabar hokey! Ada yang dok ceruk katil menanes x henti..ada yang dok termenung sambil usap perot yang memboyot. ada yang dok bercakap, bergelak sorang-sorang, x kurang juga ade yang hasek nak bunuh diri, errrr, menggerunkan je..aduhaiii ~ udah kata mental kan? macam-macam ragam la..huuuu..

support daripada keluarga  dan kematangan penerimaan keluarga terhadap golongan sebegini penting sebenanrnye.. Kalo tiada keluarga,siapa lagi nak tolong kan? sayangailah keluarga anda.. =)





11 comments:

Sunah Sakura said...

huuu...takotnyeee...tapi tu pengalaman kan? :)

aimie amalina said...

@ Sunah Sakura:
huhu..tulah kak sunah..aiyakk..
takotnyela..hee..
betol! ssh dah nak dpt tuh..

Hanis MY said...

pengalaman yg akan dikenang sampai bila2 tak?

aimie amalina said...

@ Hanis MY:
weeee..betol tu kak!

Mohd Izzar said...

teruskan usaha..hahaha!

aimie amalina said...

@ Mohd Izzar :
hahahaha..beruuuusahaaa!

Iffah Afeefah said...

opah belaja pe sbnrnye ni

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah :
kikiki..medical electronic la kak ngoh..keje kat spital la..hehehe..betol2 mesin kat spital =)

sergeant keroro said...

owh2, macam best jek :P

aimie amalina said...

@sergeant keroro :
best?hahahaha..aah..best gileee!

maszull said...

salam....ye betul tu sayangilah keluarga anda kerana mereka adalah segala-galanya di dlm hidup ini...:)