Friday, August 19, 2011

x dapat cara kasa..cara halus pon boleh ye..

Bismillahirrahmanirrahim..



weeeee....kehilangan semalam membuat hari ini bertubi-tubi nak menulis walau dalam kesejukan ekon nih!huuu...Asik teman si kecik ni jeklah pegi Library.. 
bak Kate kawan baek.." xpela..teman adikk..."
huuu..ye..teman adik..dengan aku2 pon kene seret pegi library nih..hee..x pe..pegi gedung ilmu kan..bukan tempat buat bukan-bukan..hehehe...

Atas pendengaran hebaaak dari tinge saya semalam dengan berita semalam.,terpanggil gak nak nulih belog nih..huhuhu..Tak tahan rindu kat belog yang lebeh tu..hahaha

PAsal apo?
pasal nak menyesatkan orang ISlam..Huuuu...X dapat cara kaso...deme wat cara halus.. DEngan menggunakan cara ilmiah pulak tuh..adoii..KOme dengo  tak berita semalam? PAsal isu kat tuition sampai pokcik tu tersasul sebut tuksen ha..hihi..pokcik2..sabo ye pokcik..

Tuition tu hanya nak mengkaburi mata ibu dan ayah,anak-anak jek, walhal lebih menjurus kepada nak menyesatkan umat ISlam itu sendiri..Aduhaaai.. MOga kita, adik-adik kita, sesape umat ISlam take note dengan mende2 remeh nih.. Di ajarkan dengan nyanyian2..kalo x dapat apal kene denda dan sebagainye..Plak tu tuition free..sape yang x nak kan? Huuu..senang jek memperdeyakan..Tapi senang jugak dibongkar kembali oleh Allah S.W.T. Barang siapa yang cube nak sesatkan agama nih, huh, sat je kalo tuhan nak tunjuk. ALhamdulillah, pihak terlibat dah berjaya menahan  suspek terbabit..

Sesungguhnya orang-orang kafir, harta benda dan anak mereka, sedikit pun tidak dapat menolak (siksa) Allah dari mereka.Dan mereka itu adalah bahan bakar api neraka
(surah Al-Imran :11)


3 comments:

fairus said...

MASALAHNYA MAK BAPA TAK AMBIL BERAT.. DAH TERANG-TERANGAN RUMAH GURU TU BANYAK SIMBOL2 KRISTIAN, TAPI MEREKA TETAP HANTAR ANAK MEREKA TUITION DI SITU.. ERM.. MUNGKIN JUGA KERANA ANAK2 MEREKA DAPAT DUIT DARI GURU TU, LAGI LA MEREKA GALAKKAN... ENTAHLAH...

AzatLazat said...

kalo sekolah pon dah banyak mak bapak hantor ke sekolah bukan islam
pendidikan agama pon diabaikan
jangan salahkan orang lain
salahkan diri sendiri
semoga kita terlindung dari kesesatan
:)

Iffah Afeefah said...

tak amik berat sal ni

sume nk tunding jari bile da jdi

tp bebudak dkaburi dgn wang riggt..sng je nk berubah agme