Friday, August 26, 2011

lek dulu geng, jangan main sergah je

Bismillahirrahmanirrahim..



lek luuuu....tenang..
coool...coool.... tarik napas dedaaaalaaaam
chill la..jangan nak memarah k!


Cool......relax....chilll.....tenang.....susah ke senang nak buat sume tu? Susah ke senang nak tanya kome? ke lagi senang nak kasi antam itu budak cukup-cukup, sampai lumat macam itu belacan ha.. HOHOho...

Alkisahnya, terbace lagi kisah seorang rakan blogger yang telah diserang cukup-cukup oleh mak Enon le, dengan meninggalkan kata-kata yang, emmmmmm, ummpppphhh gile ah! wallah...adoyai.. Tawulah bolan pose dah nak abih, jage-jagela sikit kawalan trafik mulut, hati semua kan?

Yang menambahkan lagi dasat,  kak Enon tu tak bace pengahbih entri kawan tu, dah men antam je blogger tu..ek? pelik? senget! huuu..Kalo den ka..tak tawulah.. Huuu..

BUat ape pun, sile bawa bertenang dulu. Sile pastikan otak+emosi+perasaan dalam ZONE MANUSIA NORMAL sebelom nak antam orang. Kalo nak antam tu, ce gune very nice word kan? Budi Bahasa Budaya Kita.. Dok kat Malaysia kan? Owang Malaysia kan? wat la cara cam dok kat Malaysia. dan Yang paling penting, janganlah SERKAP JARANG.

Okeh, kalo tak paham serkap jarang tu hape, meh nak explain sikit, kot maleh nak Google kan..

SERKAP JARANG = Tuduh tanpa usul periksa


stori shot: 1) Baca entri owang sampai peghabih bawu nak antam ke nak puji ke nak   
                   canchinchow cam tu ke..
               2) ulang semula, BUDI BAHASA BUDAYA KITA
               3) ulang lagi jangan SERKAP JARANG


8 comments:

aimi adilah said...

hihihihi.... cm trase lk.. tp kite x serkap jarang... kite ter xcted nk komen je :)

Santri T.P.I.N.I said...

Nice entri... Salam idulfitri, maaf zahir dan batin yer... dari Santri Nurul Iman..

Iffah Afeefah said...

erk slh paham kot

spe jela tu eh

Cik Bell said...

huu~ sabar je la dgn org mcm tu.sbb tu la kena bc entri smpai habis.

sleeping_maniac90 said...

siannya kalo kne sembur huk3..

Kancil 8349 said...

hahaha...kalau nak membaca entri orang tu. teliti dan fikir dulu mengapa orang tersebut buat entri macam tu...jangan main tembak je...kalau ndak faham bertanya jangan main cakap je...kesian orang macam nie...

SITI NOORNADIYANA said...

sabor je lah dengan org serkap jarang ni. kite nak cakap lain, die dok paham lain.

SoLy SoLicious said...

dulu pernah serkap jrang, sebab xtau asal-usul citer..last2 mnyesal xsudeh..uuhuh