Monday, August 15, 2011

memoRable mOndaY

Bismillahirrahmanirrahim



Strawberry.Repost by ~ StacyD



Di pagi 15 ramadhan ni, tetibe mengenang memori kehidupan lalu, ecewaahhh!hhihihi.. Kehidupan mase zaman mase mudi..ceceh, cam tua beno dah aih.. Memori mase berumoq 18 tahun,2006.

Mase menginjak ke usia itu, saya di matrik-----KmK, jauh ke utara, kat changLun, kedah. Tahu x maksud changlun tu hape?kikii..sape dapat teka mang hebakk ah!hihihi.. 

pekara yang paling x dapat nak lupe mase kat matrik, aimie amalina yang banyak cakap x de kawan!wattttt?huhuhuhu.. Sangat pelik ye. Huuuu..Tak tahulah nape, kehidupan semester 1 kat matrik di lalui dengan rase lambbaaaaat jek.Huk3.. Sampai ade owang tego,
"selalu sy nampak awak jalan sorang-sorang kan?"
"erkk..ye2..hihihihi"~ gelak paksa ye..hahaha..

Dah la mak jauh, sabah nuhhh~ ase time tu x sanggup jek.Huk3.. Sebab sebelom ni, x penah rase x de kawan..Huk3.Mujur gaklah ade roomate budak fizik gak, walau beza kuliah, ada la jugak kawan daripada x de langsung. Huu. yela..saya kan budak kampung..huuuu..sekolah pon biase2 jek..huuu..mungkin sebab tu jugak x de kawan kan..hu3..waaaa!~ mang sangat x dapat terima hakikat tuh..

Sampai satu saat, ada pejumpaan Mentor Mentee tu, PA saya tu cakap "sekarang, kedudukan kamu samee jek.KAmu datang dari planet memane ke, sekolah hebat ke, sekolah x hebat ke, same jek. Ada budak yang datang dari sekolah hebat pon boleh repeat matrik, dan ada budak yang datang dari sekolah kurang hebat pon boleh dapat 4 plat!So, jangan ase nak meninggi diri, merendah diri sangat. Yang penting datang sini nak belajo, bukan memain" ~ dengan slang2 kedah yang dicover2 sikit..hihihi..lawok jek Pn Naim cakap..huuu..

Tapi sebab nasihat die tulah..saya meneruskan pembelajaran walau x de kawan, huuu.. MAsUk je sem 2, ase KmK jek yang  membuat rombakan balik kuliah2 student. Mean,saya dapat classmate baru..weeee~ dari F1T1-----> F1T4. (F=fizik, T=tutorial). 

Alhamdulillah, masuk sem 2, saya dapat bebudak kelas yang sumeeeee nye cool~ dan dapt besfren jugak!hihihi..besfren yang ade bannnnyak arnab kat umah die..kikiki..waaa.memorinyeee la kan.Rindu plak kat changlun..pekabo la kan...



shot stori: Jangan pilih kasih semasa berkawan, tetapi bijaklah dalam bersahabat!




9 comments:

sergeant keroro said...

saya alien, tak sama. lain. hehe :P

hazirah kasimon said...

:) yep btol tu..tp saye rase aimie kne yakin tabah!~~
make frens. u will get more benefits. u'll b happier..anyway gd luk!
sye pon penah rse ape yg awk ase sebab sye tinggl kt n9 tp std kt kedah.
awk kne brdikari n mke frens.. rajen2 hye2 kt kwn sekelas.. percayelah.. awk mesti lebih berani lps tu

maszull said...

salam aimie mama sokong 101% apa yg mimi ckp yg kat bawah tu...

"jangan pilih kasih semasa berkawan tetapi bijaklah dlm bersahabat"...

caya la mimi...:)

Cik Sara said...

Wuuu..gano mu bleh tak da kawan ni mimie? Kat UTM ni bukan main orang dok tarik buat cerita masalah..heee...<--Kawan macam ni pun tak best juga..

Hee..neway, kamu jumpa saya! Dan kita berkawan~..

syarifahsidrus said...

waa, hebatlah hiudp satu sem sorang2..hhee

[sutera kasih] said...

betul2..tp kena bijak jgk memilih sahabat..jgn bersahabat dgn sahabat yg malas :P

sleeping_maniac90 said...

sy pn pna xd kwn dulu huuuuuuuu~~~

Iffah Afeefah said...

apa y ade pd sahabat kite itu la kita

SITI NOORNADIYANA said...

em masa sekolah menengah dulu penah gak takde kawan. mmg patut lah pon sbb dulu2 yana pendiam. tapi bila ada soran kawan yana ni yg agak peramah start berkawan dgn yana, baru lah yana tukar habit yang tersangat pendiam tuh. heee.. :)