Tuesday, August 16, 2011

kok ye pon lupe..ingat la Tuhan

Bismillahirrahmanirrahim..


"papa x payah nak ingatkan reza, tawulah reza nak uruskan hal syarikat ini. Cakap dengan mama, x payah nak sebok hal pejabat..sekarang kuasa penuh syarikat di tangan saya ayah. pandai-pandaila saya nak uruskan syarikat nih"
"udah tu kenapa kau x balik rumah semalam.."
"eemmm.lepas mitin semalam, ase penat pulak, rza terus bermalam je kat hotel.. "
"emm..yelah.."


Haaaa..dah boleh jadi director ke-2 dah mimi nih.Kiki.. Taw dok dialog tu di cilok dari mane?kikiki..Opkos la dari cite Si Capik yang lupe diri tu.. hhahaha.. X tawulah nak bape ratus episod dah cite nih, dari zaman sekolah sampai dah abis U pon, dok ade lagi cite ni..adehhh..merepek2 dah ha.. Huuu..

Tapi..one part yang menarik kat cite nih :

BIla dah kaya, bila dah di pandang tinggi oleh sume owang, mule la ase nak angkat batang hidung lebih tinggi dari lubang idung. Pantang owang tego sikit,nak angkat tangan, angkat kaki, sumelah nak angkat, sumenye nak sangkal. Sume nye nak marah..Sume nak di hamun. Walau mak bapak sendiri pon di abaikan., Di tinggal2 kan. Hadoiiii.. Owang cam ni, elak Tuhan tarik balik nikmat kesenangan, ha.. Baru tawu, Langit tu ade bape lapis! bukan kueh lapis kaler pink ye..

Huu...bile tengok cite nih, ase hangin jek.. hahah, walau pun sekadar cerita kan, kikiki..  LUpe diri, lupe daratan. Lupe siapa yang menerima kecacatan fizikal die tuh,lupe segala-gala, dan paling penting lupe tuhan. Dok berjoli sane sini, "minum" sane sini, main perempuan sane sini..adoiii.. ade ke manusia realitinye macam ni eyh?

Minta jauh dari sume nih... Ingatlah...kerana siapa dan apa kita beroleh kejayaan nih. Ibarat belog ni...kalo tiada yang support secara langsung dan tak langsung, opkos la dah wassalamu dah aih~ ingat diri, ingat tuhan, ingat, ingat dan ingat, dimana kita berpijak.. Jangan jadi biJak sombong!


12 comments:

AzatLazat said...

biasa la cerita datuk yusuf haslam memang meleret leret
dulu layan gerak khas je
eh lebih2 pulak
kakaka
:P

aimie amalina said...

@ AzatLazat:
hahhahaa.pakcik mmg..sume melalot =p

Ezad Skytech said...

betul tu..takde gunanya nak sombong2 ni..semua tak suka kan..(^^,)

mary ann ;) said...

ehhh, ada lagi ke cite nie? -_-"

SITI NOORNADIYANA said...

err, tak habis lagi citer si capik ni?

manusia kadang2 di atas, kadang2 di bawah. cuba merasa duduk di bawah, mesti tak berani nak sombong2. ^^

aimie amalina said...

@ Ezad Skytech:
betol!
lagi dibenci adelah..huhu



@ mary ann ;):
hehehe..wujud lagi =)



@ SITI NOORNADIYANA :
ade lagi yana..hehe
betol!.bawu tawu ase hidup ni

Suhaili Sarif said...

nauzubillah xmo jadi cmtu

Suhaili Sarif said...

best kot datok yusuf buat cte bertahun2..huhu
dl ayah akk suka cte 2...
lama2 malas da nk tgk

aimie amalina said...

@ Suhaili Sarif:
hehehe..tu ah..
ni mak kite yg penunggu setia cite ni..aiyoooo

Asyikin said...

rasanya si capik kalau buat season tu dah berapa season ntah, kalau desperate housewives .. kikiki

aimie amalina said...

@ Asyikin :
hahahahaha
betol!

sergeant keroro said...

boboi tak, huhu T____________T