Sunday, August 14, 2011

keraNa aimy~

Bismillahirrahmanirrahim..




Harimau mati meninggalkan belang...
Manusia mati meninggalkan nama..

huuuuu..HOkey, entri ini x de kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia ya. Heee,lepas sahur, lepas solat tadi, jengah-jengah la laman sosial cek Fb tu ha. Huu, tetibe, terpandang la akak sorang nih, akak yang meninggalkan kesan yang besor amat la pada hidup ku. HUUU..

Tawu die buat ape?

Heee, merungkai kembali memori tahun lepas, mase praktikal Kat RadiBems, HKL kan. Huuu, so, kami as the trainee, tak semestinya kerja part teknikal je, mesti masuk gak bahagian admin. So, setiap department mesti stay selama 2 minggu.

Yang kecut nye, masuk kat site admin, ada seorang akak L , yang pehhhhhhhh~ masyuk dengan kegarangan nye yang terlampo. Nak dijadikan cerita, ari 1st mimi masuk site admin, die cuti, sebab die kene g cek up, yela, pregnant kan, agak memboyot ah time tu..

Ari 2nd day masuk, tudiaaaaa, azab mai doh..
"ni  sape yang memandai tulis ni ka sini nih!!!!" ~begego ruang admin
"err..saya kak.."
" sapa ajar awak tulis macam nih?????"
"semalam baru 1st time saya masuk admin kak, kak A yang cakap cam ni.."
"eeee..orang dalam pejabat ni blablabla..."

huuuuu..sepanjang hari tu mang ketaq lutut weh dok sebelah die,sampai balik jek keje, masuk umah, terus----> uwaaaaaaaaaaaa!T____________________T
hahahaa, sebab asenye, student praktikal lain, x de kene seteruk cam mimi. Huuu, saya tawu saya budak lurus..Huk3..

So..selama 2 minggu tu menahan hati, menahan ketaq lutut dok dalam admin tu. Sepanjang saya hidup, ayah pon x penah garang cam tu sekali dengan saya.Huk3. Ase nak pitam jek.. Sume keje kene hati-hati jek.Tapi mang tabik la dengan kecekapan die. Akak L tu keje mang baguiiih la.. Die seorang yang perfectiosss la katekan..heee.

Sampai la die selamat deliver baby die.. tergerak kat hati nak mesej..
" akak, tahniah dapat baby ye, alhamdulillah selamat semuanya,.blablabla.."

...
.
.
"eh...time kasih ye aimie, kirim salam akak kat sume bebudak praktikal ye.. Akak minta maaf salah dan silap akak ye sepanjang akak dengan korang.."

*blurrr*, heeee,emmm, so saya buat kesimpulan, die jadi hanginnn sampai cam tu sekali sebab pregnant anak 1st. Huu..pregnant anak 1st cam tu eh..?kikiki

dok x lame..pas abih praktikal, contact2 la dengan akak C pulak..
"aimie nak tawu x ape name akak L.."
"ape namenye?"
"ha...aimy zulaikha..hee..walau die marah2 gile2 teruk dulu kat aimie, tapi sebab die teringat kat aimie, die amik name aimie boh kat anak die..huhuhu.."

.
..
.
.
.


terkedu..heeeeee..Waaa..x tahu nak cakap ape..Kikiki..Lawok pon ade..Huu.. Xpela, mungkin die garang tu sebab dengan niat nak ngajo kan. Heee, mungkin sebab mimi ni cam owang bendul gile kot..hahah..jenis wat de je, die marah, hanggukkan jek..hahaha.. Adoii. Sampai bebile ingat kegarangan akak tu. BUkan dendam ye tapi kerana "aimy zulaikha" ~ weeeee....





p/s: auto publish------>pi anta adik..wuuuu





3 comments:

Iffah Afeefah said...

anta adik ke mne ni

NA said...

Wah dikenang oleh akak L sampai letak nama pangkal sama ngan Mimito.

Garang bersebab :)

-wina1979-

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah:
heeee..g tusyen la kak ngoh =)



@ NA:
hihihi
tula pasalnye.aiyaakkk
betol tu kak!