Saturday, August 13, 2011

betoL pesaN osTad

Bismillahirrahmanirrahim..



usah dikenang air di hulu
lalukan saja kaki ke muara
usah di kenang cerita yang dahuu
bagilah hati jauh derita


pewwwiitt! mak enon berpantun pulok doh...heee..Saje nak test market tu...Hee..laku ke x..hihihi..Tapi sebenanye nak cite pesanan dari ostad mase belajo dulu:

TAdi pas solat subuh, teringat ostad cakap mase tazkirah pas maghrib:

" Mase zaman sekolah ni lah nak kumpul macam-macam.. Nak belajo itu ini. Sebab ape? Sebab kelak kamu di menara gading nanti, sume ni la menentukan siapa kamu di sana nanti Kuat x kuat iman kamu dicabar. Lemah x lemah kamu dengan sume godaan. Kat sekolah ni lah sebenanye, mendidik kamu, bukan kami saje2 nak buat halaqah Al-Mulk tiap2 malam, bukan saje2 kami nak bangon kan kamu pagi2 buta buat Qiamullail.. Ni, bukan saje ustad nak bagi air liur ustad kamu hari ini, Sumenye bersebab. Sebabnya nanti.. kamu sendiri tahu baek buruknya di Universiti, di dunia luar kelak.."


huuuuu..
BIle dipikir-pikir balik..emm.betol kata ostad.. Zaman sekolah sume disuruh itu ini..cam dipaksa buat itu ini.. Ase nak escape jek tiap kali kena turun tula, nila, macam x de life len ke waden2 ni soh wat itu ini..huhu..jaatnye aku.Huu..saya mang jaat pun dulu2 ahh..sekarang dah improve sikit kot..kot la..heee..mudah2an..insyaAllah..

Sebab bile dah masuk U, dh kuar U..dan nak masuk dunia keje pulak..Sume atas diri sendiri. Dah x de sape nak denda jalan itik kalo x pi suro jemaah 5 waktu sehari..dah x de yang nak libaskan rotan kat tangan kalo x turun halaqah Al-Mulk. Ase cam sedih pulak kan..Yang dibenci-benci dulu la yang dirindu-rindu sekarang..Aduhai...Dah x de sape nak tolong hengatkan diri yang mang lupa sokmo nih..huuu...T_T

Tolooooonggg Hengaaaaat kan sayeeeee!pelisssss...

Ostad, terima kasih atas peringatan ostad.. Saya harap saya mampu memberikan yang terbaekk dalam hidup saya  dengan kasih sayang Tuhan yang dizaherkan kepada ostad,aminnn =) 



p/s:auto-publish------> terus g bazar gaknye nih..hahahah



11 comments:

asamasin said...

betol2.. :D

Cik Bell said...

yes..agree~~
kat skolah kita dikawal..
kat U..life lain pulak..lg mencabar..
moga dikuatkan iman yer ;)

Wanz Mejuez said...

teringat plak gua dengan zaman dulu kala berbaju putih seluar hijau...

berbaju putih berkain biru.. rasa rindu sangat2 zaman ru.. bila dikenang benda pahit buat kan gua tersenyum balik.. sebab nakal sangat tapi bila fikirkan balik ada byk pengajaran yg dpt dipelajari dulu...

Nurnajwa said...

At least ade je yg remind sis buat itu ini kn? Hee, kte ni nk merasa dduk asrama tak dpt. Selalu kne time pg kem la, best ><

Hukhuk, nk rndu jgak la mcm ni T^T

[sutera kasih] said...

zmn U lah akak byk buat dosa hohohoho

rindu smakk :(

[sutera kasih] said...

zmn U lah akak byk buat dosa hohohoho

rindu smakk :(

Iffah Afeefah said...

rindu kat ustaz

eh tetiba haha

maszull said...

salam aimie itulah jasa2 guru ustaz yg mengajar kita ...

bila dah berjaya kata2 dan semangat yg diberikan akan tetap jadi ingatan abadi selama-lamanya...:)

aimie mama dah tag nama dlm segmen ni jom join yer...

http://maszull.blogspot.com/2011/08/kad-raya-duit-raya-fairus-ibrahim.html

Saiazuan said...

sgt2 brguna pesan ustad tu.. :)

iMBobo said...

betul gak tu..dah besar ni sape yg nk kisah lg psal kite, kita je patut kesian pd diri sendiri huhu...

aimie amalina said...

@ asamasin :
>__________<



@ Cik Bell:
insyaAllah cek bell =)



@ Wanz Mejuez :
comei je dulu kan..heee =)



@ [sutera kasih]:
weee..rindu smakk jugak sis =)


@Iffah Afeefah:
heee..ostad mane kak ngah?



@ maszull :
wassalam mama..
tulah..ingatan selamanya =)



@ Saiazuan:
insyaAllah =)



@ iMBobo :
huuuu..betol..kesian3 =)