Saturday, August 13, 2011

i'm the mr.Thinker

Bismillahirrahmanirrahim..



dok tengah mandi pon dok pk..
dok tengah makan pon pk..
dok tengah tengok Tb pon pk
dok tengah taip entri ni pon dok pk gak
heeeee...

sememe nya..Otak sangat bekerja dengan kerasnya tiap hari membanting tulang tak tawulah bape kerat untuk si tuan badan kan. Kalo nak tido sekalipun die dok bekerja lagi..aiyooo.. kasihan sungguh nasib si otak. Cam mane nak balas jasa baik si otak ini? Adakah perlu makan otak-otak kempas? Buat rendang otak lembu, takpun masak lemak otak cam owang minang?huuuu..jangan merepek hokey!

heee. sudah name anugerah tuhan kat manusia kan?
ye..sume ada otak.. Burung ostrich pon ade otak walaupun mata die lebih beso dari otak.. Tapi yang lagi istimewanya kite otak didatangkan pakej terbaaaaaiiikkkk punye bersama mr. akal.

mr.Brain+mrs akal = tadaaaaa!manusia punye pemikiran


So, sebenanye, nak cite, kehidupan sebagai blogger ini penuh dengan pemikiran-pemikiran yang amat dasat ahhh! sebab si A x buat cite cam si B. Dan si B x buat cite cam si C. MUngkin dorang sume dapat task yang sama , misalan nyela = Kenapa donut sedap? TApi bentuk kronologi cite x same.

Tapi kalo dah kerat+tampal tu, cek x bulih kata hapa dah haih. Jawab dengan tuhan jela no. x au cakap lebaq, nanti temakan diri sendiri pulak. So, berpikirlah dengan sempurna, dengan penuh perkadaran oksigen dalam pale, supaya dapat menghasilkan sebuah penceritaan yang baik.

Kalo owang nak kate, pehhhh, ko tulih hape ni, aku x nampak papepun..Huuu.. Xpelah, nak wat lagu mano kan. Mr, Brain die bergerak 180km/j kot.. Kita bergerak ikot limit jek, x lebih dari 120km/j. heee.. Papepun, tu kan hasil usaha kite sendiri, So, berbangga la dengan nye, TAPI jangan sampai timbul gunung EVEREST atas pale pulak sebab menerima pujian membukit atas pale. Orang puji, maksudnya kita masih ada banyak kekurangan lagi.

one More:
jangan merasa diri kite terlalu cenonet di mata orang lain. Bia owang pandang kite celah2 anak mata, asal kita memandang diri kita keseluruhan anak mata!sayang diri, baru boleh sayang owang lain hokey!


stori shot: belajar terus belajar--->moto sekolah kebangsaan si rusa PD..hahaha..peace no warr!




p/s: auto-post---> gi spiTal Likas



5 comments:

maszull said...

salam aimie...semua tu x leh kita nak elak setiap org punya pemikiran yg berbeza2 jadi kita x boleh la nak membezakan antara satu sama lain..

akal fikiran anugerah dr NYA gunakanlah dgn sebaik2nya agar ia memikirkn perkara yg baik2 je..:)

CikMiMiey said...

akal anugerah terindah . so, sentiasala berpikir .. muehehehe:P

nak komen pon ku pikir2 pe nak tulis ! haha

[sutera kasih] said...

membezakan manusia dgn haiwan, manusia ada akal fikiran heeee

Iffah Afeefah said...

gnekanla akal sbaiknye

jgn sia2kan

ye dak

aimie amalina said...

@ maszull:
wassalam
betol tu mama..insyaAllah =_=




@ CikMiMiey:
hahaha..pk jgn x pk =p



@ [sutera kasih] :
weee..tepat sekali!



@ Iffah Afeefah :
insyaAllah kak ngoh! =)