Tuesday, August 9, 2011

iyaaaaahhhhh!

Bismillahirrahmanirrahim..




Think skinny by ~ KylieFaye

"heeeeeelllllppppp!"
"iiiyaaaah..iyaaaaahhh..nak keluar gak nih..iyaaaahhh! asal la payah benooo nih..HUk3.."
"eeeeee..kepale jek lepas...adehhh..eeeyyyaaahhhh! pat la jadik kurus!!!"
"eeeeaayyaaahhhh!"
"eeeeYYYaaaahhhhh"
"grrrrrrr.geramm nihhhhh.., dah poseeee nape nihhh...x kurus pon.."
"ari2 makan ikan bilis jek..huk3...eeeeiiiyyyaaahhh!!"


kikiki..
comei nye la kocen tu nak kuo dari kepala kerusi. Bajet comei ah uh..kepala dok tersangkot cam tuh.Kikiki..ayooo.dok la situ sampai sok pagi si comei!hehe..

Hidup ini tidak semata-mata diri kita seorang sahaja. Harus diingat..Kita hidup bermasyarakat. BUkan dok tepekik telolong cam dunia ni kita jek yang punye.Kekadang..eh..bukan kekadang, tapi HARUS 24 jam alert dengan enviroment sekeliling. Mana tawu..ada kebakaran ke, ular masuk umah jiran ke, kita x tawu pape.. But someday, jadi kat kite pulak?ha..cam mane? tak ke terkial-kial, terkinja-kinja cam tikus men polis entri dengan kocen kan? haa...sebab tu manusia tak de yang PERFECT!

Hidup ni jugak x boleh nak menyombong dengan owang Lain. ARi ni aku kaya, kuis2 makanan untuk orang bawahan dengan kaki jek. Ha...esok luse, tuhan tarik Balik nikmat tu, dok berebot makanan dengan owang yang dok cari makanan kat tong sampah..haaa.. Tak ke haru? Ish2.. takot sangat bile pikir, tuhan nak tarik balik nikmat. So.. aware la dengan position diri kita..Level kite kat mane sebenarnye...aiyoooo..takooot2...




7 comments:

Iffah Afeefah said...

malangnye tak ske kucin

betol da hdup bmasyarakat kene sedor diri

jgn ikut pale kite je

NA said...

Mimi betul tu. Nikmat perlu dihayati dan digunakan sebaik-baiknya.

Orang yang paling baik ialah orang yang orang lain berasa aman dengannya. Hidup bermasyarakat kenalah menyenangkan orang lain.

-wina1979-

Dzarief Zuhdi said...

haha.. mcm na la kucin tuh ble terseket ky situ..?

ingt 5prkara sbelom 5prkara.. :D

maszull said...

salam...mama cian tengok kucing tu..nape jadi mcm tu...:)

Suhaili Sarif said...

comelnyaaa kucing tu
nak komen kucing je.hehe

shaliza khairi said...

hidup tak boleh sombong2.
kita macam roda. kejap kat atas. kejap kat bawah. kena sentiasa beringat. ^^

p/s: alolo. somel nye kucing tercepit kepala tuh. hehe

salam ramadhan ^^

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah:
okeh..nnti opah bela kocen..hehee
betol tu kak ngah! =)




@ NA:
betol tu akak!
bermasyarakat sebena kalo dihayati menyeronokkan =)



@ Dzarief Zuhdi :
weee..
die demok...hehehe
betol tu!



@ maszull :
wassalam mama..hehhe
tula..degil no...




@ Suhaili Sarif:
hehehe..
comey an akak!



@ shaliza khairi :
hehehe..comei an..
degil tersepit..heheh
betol tu dea..x leh sombong2 =)