Friday, August 5, 2011

kerana ViRus itu

Bismillahirrahmanirrahim...



wuwuwuwu
sekali lagi..bile tiap kali tengok kesan parot ni..sampai bebile ingat..dan sampai bebile arap x kan dapat lagi parot ni..
huuu..tapi nak wat cam ne..TUhan menentukan segalanya kan~ biar apepun terjadi pasti  ada hikmah nye..
Tawu dok parot ape?
.
.
.
.
.
.
 parot KAYAP!

waaaa...sakittt wooo...sakit nye...nauzubillah~ saya harap kome x rase sakit ini
nak buat ape pon x bole..dah la rupe nye mengerikan~ sakit pulak, dah macam berenge(owang kampong cakap) , cam rupe melepoh tu...dan meninggalkan parot kat saya!
waaaa..(jatoh lagi saham T____T)

kalo x diubati kayap ni ari tu~ mungkin Kerana Lily ni takkan wujud..
kayap ni hampir melingkari lengan saya..wuwuwuwu T____T
die berIBU starting kat Bahu sampai ke ibu jari
cube kome bayangkan?
panjang mane tu?
dan hampir2 buat lilitan
huk3
T_____T


tiap malam nannes x bole tido
dah la jadi kat U
time jadi minggu Exam pulak~ nasibla exam Fisio, dan yang ajo tu Doktor, so..die paham kayap ni cam2 mane, dengan amali Lab lagi..dugaannye..
jauh dari mak pulak tu..
huk3
x dapat dibayangkan kesakitan yang ditanggung, dah le kene kuarintin~ dikhuatiri akan berjangkit..huk3..mende ni terjadi lepas balik dari Balai Cerap kat UTM..wuwuw..x tawulah ape sebab nye~aduhaii..

KAyaP = virus daripada Herpes Shinplex,
kire adik beradik cacar air..
tapi ini lagi teruk
dan menyerang saraf
tu yang kalo teruk..melingkari badan boleh mati, kalo dekat mate bute~
nauzubillah
saya doakan , kome2 sume tidak akan merasa kesakitan ini~

waaa..kenangan x dapat dilupekan~

wuwuwuwu~
kerana Kayap 
buat saya ingat dan terus beringat kuasa Dia~




13 comments:

Kancil 8349 said...

bahaya juga nie kayap...kawan aku masa di 'U' pernah kena penyakit nie...sampai dia tangguh pengajian...syukur kamu dah sihat...apapun, jaga kesihatan terutamanya kebersihan

aimie amalina said...

@ Kancil 8349:
betol!
yeke..alhamdulillah..
sangat dasat tu..
wuwuwuw..
macehh cek kancil! =)

sergeant keroro said...

alhmadulillah dipanjangkan umur :)

aimie amalina said...

@ sergeant keroro:
alhamdulillah =)

aiman said...

alhamdulillah.. pernah jugak kene.. masa dok asrama.. kayap sikit jer.. terus mintak balik rumah.. sbb memang nak balik jer keje nyer..

aimie amalina said...

@ aiman :
alhamdulillah =)
yeke?
aigooooo
tai cengeng gak nih!hehehhe

AzatLazat said...

seriau pulak
huuhuhu

alhamdulillah
selamat jugak akhirnya
semoga dipanjangkan umur ye cik aimie
:)

CikMiMiey said...

kayap ? err tak pernah kene lagi setakat ni , tp kwn time sekola dulu pernah , mujo takde pape tapi org kata bahaya gak penyakit kayap ni ..

aimie amalina said...

@ AzatLazat:
huhuhu
seriau betol..
tulah..
alhamdulillah =)



@ CikMiMiey:
bahaye..
kalo kena..cepat2 la ubati...aduhaii..

Rai said...

penah kena masa f1 dulu..bogel je duk dalam selimut..opss..hehehe.. tapi alhamdulillah tak jumpa parut.. err..sendiri tak nampak sbb duk kat belakang badan...hehehe..

aimie amalina said...

@ Rai :
ce tgk kat cermin nuh
hehehehe
sakit an...
wuwuwuwuwu

[sutera kasih] said...

aimie, cmne rupa kayap tu?seram plak akk baca..

aimie amalina said...

@ [sutera kasih]:
wuwuwuw
tadi ime ingt nak letak..
huhuh..tapi cam gerun plak
akak google la..heheh =p