Tuesday, August 2, 2011

mungKin buKan ReZeki

Bismillahirrahmanirrahim..


"ello.."
"ello..ni cik aimie amalina ye..kami nak buat semakan"
"oo..semakan ape ye.."
"emm..kami ade terima resume dari cik..kami ade kekosongan dalam syarikat. untuk position Hardware engineer..jadi kami nak tanye cik boleh datang hadir intebiu ataw tidak."
" o..ye saye...di mana ye cek."
"oo..syarikat XXX dekat2 dengan Mid VAlley..kalo cik okeh, khamis ni or jumaat ni boleh datang la"
"oo..cek, sekarang ni saya berada di kota kinabalu.."

"oo..cek menetap di sana ke?"
"ye saye.boleh kate wat mase sekarang ni, menetap di sini lah.."
"oo.tapi alamat di resume ni, di perak kan?"
"oo..hari tu, masa saya apply, saya memang gune alamat sana sebab berada di sana ketika itu.."
"oo..kirenye x dapat hadir la kan.emm..it's ok, nanti kalo ada kekosongan lagi, kami hubungi cik.."
"terima kasih banyak cik"
"ye sesame.."


emm..letak nfon dengan x bermaya.
wuuuuuu~


" x pelah ina..insyaAllah, nanti ada lagi yang lain..Kite tunggu yang kat area Sabah ni ye.." (mak pujuk sebab tengok muke anak die cam budak kecik x dapat ratah milo)
" iye..mak..harapnye cam tulah.."


moga masih ada rezeki di luar sana
hayoooo~
sekurangnya tahu, Dia sedang memakbulkan doa hamba-Nya selama ini
 di bulan yang mulia ni an..
subhanallah~
haiyaaaaaaaaakkkk!
jangan putus ase!!



14 comments:

sergeant keroro said...

jangan putus asa! :)

aiman said...

InsyaAllah ada rezekinya nanti :)

aimie amalina said...

@ sergeant keroro:
haiyaaaaak!
ye..tanx pakcik alien!



@ aiman:
insyaAllah aiman :)

Kancil 8349 said...

jangan kecewa...ada rezeki juga kamu nanti di bumi bawah bayu nie...hehehehe

aimie amalina said...

@ Kancil 8349 :
weeee
ye cek kancil! =)

AzatLazat said...

jangan patah semangat
rezeki Allah tu luas pasti dia mempunya banyak perancangan untuk hambanya. :)

aimie amalina said...

@ AzatLazat:
haaaiiiit cek azat! =)
insyaAllah..

diya said...

insyaallah , akak sbar jelaa .
adelah tu rezeki nnti >.<

NA said...

Mimi wah jauh mohon.

Apapun rezeki di tangan Allah. Hehe nasib baik mak Mimi pujuk Mimi.

Ceria-ceria tau :)

-wina1979-

aimie amalina said...

@ diya:
weee~ iye diya cyg
tanx taw!
insyaAllah >.<



@ NA :
hehehe..time tu kat semenanjung agi ha akak
wuuu..ye kak..
wee,,ceria2!

fiq. said...

ala, sayangnye, takpe, rezeki datang nanti pada masa yang lebih sesuai,,chilllx!

truly muly,

From My Fingertip

aimie amalina said...

@ fiq. :
wuwuwu
tulah kan..nak wat cm ne.
insyaAllah >__<

aida4eva said...

rezeki ada di mana2..insyaallah :)

http://aida4eva.blogspot.com

aimie amalina said...

@ aida4eva:
insyaAllah =)