Monday, August 8, 2011

Obo sengguk-sengguk

Bismillahirrahmanirrahim..



huwaaaa..
sekali lagi mimi nantok tahap gile gaban aih. Gaban pon x nantok lagu ni. Gara-gara teman mak g kedai kete, tengokkan tayar kete mak tu yang macam unnormal..Hu..nasib baik pegi..ada paku kecik yang berjaya dikeluarkan..fuuhh...alhamdulillah..nyawa panjang lagi..heee..

okeh.enuf.Bukan nak cite pasal tayar pancat ke pancit ke. Tapi nak cite pasal ini:





Dulu masa sem 5 dan sem 6 kat UTM, hidup saya ari2 ditemani oleh si gomok ni. X jemu2 die tengok saya sebagai tuan die, saya apetah lagi, mang x jemu langsung sampai bawa pi tidoq same. Besss woo..jadi bantai peluk..kiki..

Kebaikan obo ni kekadang membuat saya terpikir. Walaupun die x dikurniakan otak untuk berfikir, die gune otak ye untuk makan dan so on jek..kiki..tak ade akal untuk mencerna pemikiran waras, tapi die masih mampu buat manusia gembira. Kalo time tensi2 tahap level para -para sakura, obo la menjadi boipren saya...hee..kan bes kalo sume manusia cam ni kan? x de la kekejaman kat dunia ni..heee.. :)

sebab ape lagi?

mase saya dok nanes2 depan die..dok meluahkan perasaan dengan penuh syahdu..die sangat menghayatinya..sehingga terhangguk-hangguk tetapi hakikatnye die dok sedaaaap tido..errrrrrr..obo!mami cakap banyak die boleh tido!!!heee..tapi lagak die yg tersengguk-sengguk mase tido tulah sedikit sebanyak menghentikan tangisan saya, amik bantal..dok tido sebelah die sesame dengan die..Kite kawan kan bo?weee

emm..Hakikatnya, memang susah kekadang kite sebagai human2 ni nak predict pemikiran orang, lagak orang, apetah lagi nak memahami apa yang die rasa, apa yang die nak. Sape yang ade kuasa 6th sense tu untunglah. Tapi ade ke?wee..ntahlah..wallahua'alam..

Tapi sume faktor tu x menghalang kite daripada berlaku NICE dengan orang kan. Even kite mungkin x paham ape yang hati die sedang dok kandungkan (eh..cam owang pregnant plak..kiki), tapi x salah kirenye kite bersangka baik dan mendoakan kesejahteraan owang tu. Itulah prinsip sesame Islam kan? mendoakan kebaikan dan kesejahteraan sesama Islam. Kita doakan untuk orang, X mustahil ada sepasang tangan sedang menadah memunajatkn doa kepada Tuhan untuk kita..~ fuhhh...alhamdulillah.. sesape yang selalu doakan untuk saya..mekasehh ye..sangat2.. x terbalas kebaikan kome.! =.<

shot story:
1) x rugi mendoakan kebaikan orang lain, Tuhan dengar, Tuhan kasihan, TUhan selalu memberi kan?
2) Tuhan x pernah kejam dengan manusia, tapi Manusia yang selalu kejam dengan Tuhan
3) work hard and be nice to people okeh!




12 comments:

..cik gugu.. said...

cumilnye kaler dy..!

NA said...

Haah doakan kebaikan orang lain. Afdalnya secara senyap-senyap :)

Eheh suka sangat Kak Wina menyibuk kat tulisan Mimito ni :)

-wina1979-

maszull said...

salam aimie...mama suka yg kat dalam sangkar tu sape nama die obo yer...

obo u so cute...:)
hehehe...

Lavender Lassie Roses said...

alolo...comeynye..teringat kat ebit2 saya yang dah innalillah sebab kne infection dulu... huhuhu

senyumSOYA said...

comel..nak sekor!! hihihi..
buat baik dibalas baik..insyaAllah..

CikMiMiey said...

mimi jatuh hati gak nih ngan si gomok * boleyh ? hik2 sebab utama : wane bulu dye cam wane bendera terengganu gitu ! hak5

sergeant keroro said...

boboi nak jugak~~ XD

[sutera kasih] said...

betul tu dek..kita kena sentiasa berdoa utk kesejahteraan kita sesama umat :)

Mrs. Farhan said...

yuppp.buat baik pada org, nnti org buat baek pd kita jgak. heheh.

comelnyeeee obo. =D

aimie amalina said...

@ ..cik gugu..:
weee..comei an!


@ NA:
kiki..xpe kak..mimi mengalu2kan kedatangan akak wina ..heee =)

comei ann!



@ maszull :
wassalam =)
weee..comei kan mama..hehe



@ Lavender Lassie Roses :
weee..
kite same..ni pon obo dh tade..
wuwuwuw :(


@ senyumSOYA:
meh sini meh..
hehehe..
betol!insyaAllah


@ sergeant keroro:
aiyaaakk..
nanti opah soh mak boboi beli..=p



@ [sutera kasih] :
weee,,
betol tu akak saye!



@ Mrs. Farhan :
selalu berbuat baek dgn owg kan =)
wee..obo comei!

Iffah Afeefah said...

boboi nk jugak

geli je werks haha

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah :
hahahaha
berjangkit la tu..kiki