Thursday, August 4, 2011

takkan LarI gunung DikeJar

Bismillahirrahmanirrahim..


okeh.1st, ni bukan entri nak men kejor dengan gunung kinabalu walau saya dok sabah..
weee..tapi nak cite pasal, barang kite, hak milik kite, kalo sudah ditentukan pasti akan jadi hak milik kite juge, ni kan janji Tuhan?
weee~ pas bace entri abg BA yang INI , weeee... tetibe saya teringat perkara yang berlaku ini sewaktu saya lepas matrik..
.
.
.

Kejadian tu berlaku lepas saya exam paper fizik, paper last sebelom saya menamatkan pengajian kat matrik.Okeh, bile dah abis exam..tengok2 balik blok, makcik dan opah dah terpacak 4 batang kaki deme dok setia menunggu saya abis exam dengan penuh kasih sayang nye~ weee...sonoklah kan..nak balik umah, pas dah abis berperang dengan exam yang gile kat matrik tu..Okeh..pas hangkot2 barang boh kat bonet kete sume..

zzzuuuuupppppppp cek kia meluncur laju ke Gerik perak.
Dok x elok pas tu..keesokkan ari nye, member ajak p sekolah p amik sijil SPM yang dah siap nih.Okeh la, ade geng kan...x lah segan sangat nak p amik sijil SPM yang x seberapa nak mantop tu..wuwuwu..Okeh, pas dah amik sijil tu, balik lah, takkan nak ngulo, nanti opah godam dengan buloh~wee..x ah..opah saya baekk punye.Saje jek tu.heheh. Okeh, dah sampai umah, nak la simpan sijil tu dalam sijil holder, tempat gathering sume sijil yang  kaler ijo pucuk pisang. cari2 cari dalam bakul buku2 kat matrik. X de..pehh...x caye nih..x de gak..

mak aiii..kelam ah..sume siil kat situ kot. Sijil kelahiran aka surat beranak. Sijil penat lelah dok jaoin segala ektibiti kat sekolah kat matrik.Sijil pmr yang ori.Pendek cite sume sijil penting kat situ.pehhhhh~ ilang? cam tuuu jek.

Ingat punye ingat..mang siyes, sebelom pindah dari matrik tu. mang ade sijil tu.Sumpah..dalam bakul tu simpan. Tapi sekarang nak cakap ape pon lagi X gune.wuwuwuwu.sedihh...sebab nanti nak masuk U, sume sijil tu nak. opah la yang paling iso, takot saya x dapat masuk U sebab x de sijil2 tu. Mang cian kat ayah, naik turun naik turun KPM amik sijil2 penting dulu, wat repot polis, Setel sijil Muet lagi.wuwuwuw.. sangat derita..Sume sebab SIJIL!

wuwuwuw...

.
.
.
.
 tup2.. pas 3 taon..
time tu cuti sem.. saya balik umah opah..sebab cuti seminggu jek..

"ello..ni aimie amalina ke.."
"ye saye.."
"oo..ye..saya cik supia nazma, warden kolej matrikulasi Kedah, kami ade jumpe sijil kamu kat depan bilik warden.."
"ha? serius ke cik supia?"
"ye2..kamu boleh datang amik ye"
"terima kasih banyak cik"
"ye sesame"
.
..
.
 pehh...selepas 3 taon?
depan bilik warden?
hahahhaa..x tawulah cam mane boleh sampai ke sane an..
pehhh~ syukur yang x terhinnga weh..
alhamdulillah..



okeh, kesimpulan nye:

1) apa yang mag hak milik kite, pasti menjadi hak milik kite
2) kome...jagelah weh sijil kome bebaik..ni sekali mimi dah ilang..serik gile..derita weh..huhu..bukan boleh nak beli2 sijil nih..
3) weee..bersangka baiklah dengan Dia okeh!


weeee~ kisah sijil dah tamat..





9 comments:

Kakzakie said...

Dah 3 tahun baru jumpa semula. Kesian abah dah terkejar sana-sini kerana anak.... Sayang abah kan....:)

aimie amalina said...

@ Kakzakie:
betol!
sebb anak..takot anak x dpt masuk U..
wuwuwuw..
sayang abh sgt2!

NA said...

Mimi camne leh kat depan bilik warden tu?

Aha kalau milik kita takdir nak jumpa balik. Akan jumpa juga. Kira Mimi dah ada 2 bahagian sijil asli.
Kak Wina pun pernah gak setahun lebih dapat balik hak. Hehe. Apapun ucapkan syukur banyak-banyak :)

-wina1979-

syarifahsidrus said...

pernah jugak hilang sijil, tapi sebab kawan hilangkan, memang nangis tak berlagu laaa

aimie amalina said...

@ NA:
betol kak!
wee..x tawulah..tu yg jadi kemuskilan sampai sekrg..cm ne bole ade dpan bilik warden..hhuhu
xpela...yg pntg sume selamat..heee
tulah kak.syukurrr! =)





@ syarifahsidrus:
hayooo
yeke....ciannye la..aduhai,,,

sergeant keroro said...

lamanya,serius!!

aimie amalina said...

@ sergeant keroro :
ha..taw x e..
dr nak masuk sampai nak kua u..
bole jumpe..wuwuwu

Cik Sara said...

Pengajarannya jangan lalai adik kayu!!! =D

aimie amalina said...

@ Cik Sara:
weeee
haiiit akak air!