Monday, August 8, 2011

tulah Sape Suh x mo denGar cakap MaK

Bismillahirrahmanirrahim..

Careless by ~ dusty-soul


wuuu..
mak slalu pesan..
"inaaa..hati2" "inaa..jage beg..jage barang kamu""ina...""inaa".."iniii.." heee~
tapi nak buat cam ne..Anak die ni ntah cam beGEDIL nih nak dengar cakap sampai dapat balasan..wuwuwu.. T__T

pose taon lepas..time tu kat shah alam.. Kuo dengan member-member lame.Kire wat gathering sikit kat sane. Kire mang stay sampai lewat malam, pas tu terus sahur la. Masa time nak bayor nasi kat kedai mamak hakim tu, pehh.ingat lagi name kedai mamak tu..huuu..seluk2 beg, toinkkk! mesti kome dapat agak. Purse! lesap weh..waaaaaaaaaaaaaa..dah la kat tempat owang..x tawulah cam mane bole lesap. Ku kira-kira, lesap mase kat toilet kat dataran mawar tu. Tula..Kome, kalo nak sempang beg, hati2..sempang punye sempang, mungkin time cuci tangan kat sinki, owang seluk beg..Huk3..nanes x berlagu. dan paling haru! tiket raya dalam purse!waaaaaaaaaa..ase nak meraung sekali lagi. Alhamdulillah akak tiket tu kenal saya.. dan x yah beli tiket lain..huk3..adoiiiii~ tula..sebab x hengat cakap mak.. "HATI-HATI"


ke CAREless an saya tu sampai ayah cakap cam ni:
"ha.kamu ape lagi yang hilang, laptop, purse, ha, nanti..wat senarai kat apak, ape yang hilang.." sambil gelak-gelak.. :(
huk3.. Terok kan?wuwuwu..ye..bukan ayah yang terok.Saya yang teruk..HUu...ada laptop, laptop bole ilang, ada purse, purse bole ilang.huk3..Tak taw apo nak ilang lagi aih..wuuu..Tamo dah...minta dijauhkan..wuwuwu....

KOme sile jangan Careless ye, hati-hati!






p/s: auto-publish gak..teman mak g betol tayar kete..weee~

15 comments:

asamasin said...

tuh la..padan muke.. :D

farah hanim said...

heee :)
nxt time hati2 k :)
jdkn pengajaran gitu

aimie amalina said...

@ asamasin:
wuwuuwwuwu :(




@ farah hanim :
baekkkk!
hait2 =)

maszull said...

salam...ahhh lain kali dengar ckp mak tu jgn degil2 tau...

dah jadi mcm ni baru nak ingat apa yg mak ckp...

hehehe...sori aimie mama plak yg membebel....

apa2 pun lain kali hati2 yer dear...:)

Cik Sara said...

dah besaq dah dik.. Sila berhati2x..

Niena Pengembara Ilahi said...

lain kali jgn careless..
erk.. akak xpnah hilang tpi slalu rosak

aimie amalina said...

@ maszull :
wassalma..heheh
ye..baek2 mama..
dok ingat jek ni =)




@ Cik Sara:
baekk akak!



@ Niena Pengembara Ilahi :
wee..
baek akak
say suke bg ilang+rosak..hehehe

Iffah Afeefah said...

hahaha opah mmg sesuai ngn gelaran

cuai sgt

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah :
ahahaha
aiyook..cm tu pulok..

NA said...

Hah dompet hilang masa Mimi sempang beg galas?
Pandai betul orang yang curi tu curi terang-terang tanpa Mimi sedar.

Haah ler kena hati-hati. Kat masjid pun ada orang curi beg tau. Kak Wina pernah kena. Waktu tengah solat beg kena curi. Menangis sakan.

-wina1979-

syarifahsidrus said...

bahaya tu...

aimie amalina said...

@ NA :
haah kak..
wuwuwuw
samelah..kelu..pucat muke..
ye ke kak?
aiyooo..owg nak mncuri x kire tempat..




@ syarifahsidrus :
mang bahaya bebono la..

CikMiMiey said...

huihhh ... pengajaran tuk mase depan , don careless2 kak !! susah ti :0

[sutera kasih] said...

tu la lenkali jgn degil hihi :P

aimie amalina said...

@ CikMiMiey:
baek adikk..weeee =)



@ [sutera kasih]:
heee..
baekkk...patoh je =)