Sunday, August 7, 2011

adik boleh!

Bismillahirrahmanirrahim..



#pilem 1:

"akak..akak ase tia pandai x..emm..tia takot la esok.."
"la..ish..ade ke tanye macam tu..x bek la..adik akak pandai..insyaAllah..eso, dipermudahkan exam ye..janganla isau sangat ye.., dah2..tido awal taw.."
"emm..ye kak..tapi.."
"x de tapi2...dah2..jangan isau ye.."



#pilem 2:

"akak..tia ase cam lemah semangat je.."
"la..nape.."
"yela..kawan-kawan tia sume teror2..tia ni..emmm"
"ayooo..ala..tia pon dok kelas satu cam deme gak..tia pon pandai gak lah"
"emm..yela..akak"





weeee~
wat gapo tuh?kenyang doh?kikiki...dok burppp..burrpp jeklah ye..heee...pat cakap alhamdulillah..~ ^_____^

huuu..dialog kak atas tu lebih2 kurang jek maksudnye. Sume pasal kondifen aka konfiden aka keyakinan. Huuu..ni masalah beraaat gak nih..Bukan ape..x sume boleh capai tahap kondifen 100%. Misalan: tulih kat belog bukan men lagi tungtangtungtang, ce soh wat pidato spontan depan beribu blogger cakap ape yg dok tungtangtungtang kat belog tuh..kikiki...mimi pon pk manyak2 kali kot nak buat neh..wuwuwu~ maw teberak tekencing la2 tu gak..kikiki

Mungkin kite boleh soh, cakap itu ini, nasihat itu ini kat owang tuh..supaya berani sumelah. Tapi sume nye bergantung pada diri gak kan? Cam men bola tu..Mungkin skuad Malaysia dah kebanjiran peluh kat padang besaq tu, dah berupaya bagai nak pecoh segala mentega mase training ri tu, tapi bile main,x mustahil tahap kondifen tu mule low and low and low.. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul!(eh..cam dah lari topik..kiki)

tekadkan didalam hati..kuatkan semangat yang berbara-bara dalam jiwa, ingat niat kita wat sume ni untuk ape? belaja untuk ape?buat program itu ini untuk apa? 

selalu ingat pesan senior saya ni, "betulkan niat, ikhlaskan hati", mang salute la dengan die, cam mane die bizi dengan berprogram kat U ni, tapi di niatkan segala yang dia buat Lillahitaa'ala, alhamdulillah, every sem senior tu dean list kot!pehh~superb la!

so, tiada yang mustahil di dunia ni kan? berusaha segala yang terdaya. Agak-adak ase nak tersungkur, cepat -cepat ingat muke mak, muke ayah, tanpa mereka, tiada nama kita dalam rekod kerakyatan negara kan? Alhamdulillah, jangan jemu nak ucap ni =)

bile kite kembali kepada niat kita, insyaAllah, level kondifen akan naik, sikit-sikit, lame-lame jadi Everest. x caya? Cubelah!hee..saya dah cube, dan hasilnya:

^__________________________________________________________^


nak senyum cam tu x? cubelah! =.<


for my the only lil sis, 
wishh u oll the best for EXEL (exam Jabatan Negeri Sabah, PMR) esok eyh!
adik akak kan ajenn..
Tuhan kan suke orang ajenn..
insyaAllah!
fightoooooo-ooohhh!
(bebel sowang-sowang sebab adik x de belog..kiki)



17 comments:

Cik Bell said...

yup..yg penting bg semangat dan dorongan tuk dia..
klu dia dah usaha .IAllah doakan dia..:)

NA said...

Hehe bebel kat muka adik depan-depan kalau dia takde blog.

Sangat bernas penyampaian Mimi. Kak Wina memang selalu keyakinan tu tak stabil.

-wina1979-

aimie amalina said...

@ Cik Bell :
betol!
semangat, dorongan,doa...
weee :D




@ NA :
hehehe
sok nak smbung bebel..kikiki
tula kak..samelah saya pon =)

Cik Sara said...

Kakaknya pun kan rajiiiiiiiiiiiinnnnn....Hehehe...

Hanis MY said...

Ganbatte to her... Bertuah dia ada kakak mcm ni...

aimie amalina said...

@ Cik Sara:
hahaha
hambooooi, pnjg no =p



@ Hanis MY:
weeee..
ganbatte2!

maszull said...

slam...alhamdullilah mudah2an berjaya adik aimie tu yer..:)

Iffah Afeefah said...

aik opah..adik opah mude

br pmr..

adik kak ngh pon pmr jugak

izyan yasmin said...

wahh , bagusnyaa kakak ni :)

aimie amalina said...

@ maszull:
wassalam mama
insyaAllah mama..wee =)




@ Iffah Afeefah :
kikiki..
tula
ramai ckp cm tu...
7 taon kot beza..hehehe

aimie amalina said...

@ izyan yasmin :
jiraan!
hehehe...

AzatLazat said...

nyanyi lagu Malaysia Boleh
insyaallah semangat tu akan datang
hehehehe
guro2 ye kak
kim salam kat adik
:P

CikMiMiey said...

kuat membebel kakak ehh , cam mimi kecik nih jugak ler .. huhuuu

ayuuuhhhh , semangat2 !! * over sendirik pulak kat cni .


p/s : gud luk tuk adik kak mimi , ckp kat dye kak mimi lain ucap ! haha . my sis pon exam sok . SPM trial exm :)

Freaky said...

yep sangat setuju. niat perlu sentiasa diperbaharui supaya tak lari

aimie amalina said...

@ AzatLazat :
hahahahaha
adoiii
betol gak tuh!
yela2..
waalaikumsalam =p



@ CikMiMiey:
hahahah
haiiit kak mimi kecik
nnti beta smpkan yep2
kikiki
gud luck utk adik mimi juge!



@ Freaky :
yezza
sedondon dgn niat!

Addin said...

good luck untuk adek :)

aimie amalina said...

@ Addin:
weeee
maceeh!