Tuesday, August 9, 2011

jaDi baek naK ?

Bismillahirrahmanirrahim..



lepaih solat subuh tadi teringat kat die nih..
weeee..
sepanjang 3 tahun bersekolah kat situ, banyak dok kukikukiki..dok wuwuwuwu nanes dengan die..Waaa.. sungguh! die mang seorang kawan yang sangat baek..dah la cun, comei, pandai, baek lagi, solehah lagi. Sungguh menjaga segala keperihalan sebagai muslimah..


Alhamdulillah, taon lepas, die dah diijabkabulkan dengan seorang engineer, dari Brunei gitu, wooow! KAwin nye berasaskan konsep baitul Muslim. Emm..kalo kome nak tawu, ape tu, okeh, boleh p Google sekarang ye. Kirenye, mang molek bonar la kawan saya tu dengan pasangannya.. alhamdulillah.. Tapi sedihh..x dapat pi sebab time tu kat korea..huk3.. 10.12.10,waaa..aku plak yang ingat time nikah orang..kikiki..


ha..kalo nak tengok pi --> SINI eyh!


suweeet jek!aishhh...dah lame sangat x jumpe die. Aku balik sabah..die plak x balik sabah. Al-maklum, bakal cikgu.cuti x sama kan..wuwuwu.. Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia perkahwinan kalian ye..aminnn ;)

.
..
.


KAlo nak dapatkan yang terbaek, kenelah jadi yang terbaek kan?

bende ni dah terbukti pon kan? BUkan setakat wedding kawan saya ni..tapi banyak lagi yang boleh kite jadikan pengajaran.  Kawan saya tu,sangat memelihara peradabannye sebagai muslimah, dikurniakan juga muslim yang sejawat seertinye. waaa~ sangat bertuah.

ni soal tuah baek x baek ke?

no2..
bukannye nak soh jadi Hang Tuah baru nak bertuah aih..sumenye terletak pada diri kite sendiri. Saya suke dengan kate-kate spiderman yang 1st tu. mase die dapat jumpe pembunuh pakcik die tu..die cakap " kamu sentiasa ada pilihan! takkan ada sebab yang menunjukkan kamu tidak ada pilihan.." Ha..cam tulah si spiderman tu cakap, tapi dalam omputeh la. Heee..

betol!
saya sokong. Kot mane pon, kite ada pilihan. Mesti ada! WAJIB! terdesak cam nak mati sekali pon, mesti ada pilihan. So..samada mahu  yang terbaek dalam hidup ke ataw x, bergantung kepada diri kita.

Pilihan yang ada:

1) nak yang terbaik
2) gasak ah nak jadi ape, aku x kesah..

So, dah ada  pilihan kan?Ha.pilih la..dok cegat lagi nape...heee. So..dah pilih tu, kenelah pulak berUSAHA ke arah pilihan kita tu.

USAHA untuk pilihan yang petama:
1)jaga hubungan dengan Tuhan
2)jage hubungan dengan mak ayah
3) ....... (ha..kome isi la sendiri apa usaha2 yang kome nak buek..weee)

USAHA untuk pilihan kedua:
1) biaq pi..tibai la mana-mana boipren, tokpren pon
2)dok langut tepi tingkap sambil genggam gambo artis korea..heee
3).....(ha..isi sendiri gak, nak buat ape..hee)


So...sama ada mahu ataw tidak mahu menjadi yang terbaik, terpulang pada empunye badan itu sendiri, empunya hati tu sendiri ye..Niat baek, Tuhan tolong, niat x baek ,emmm..kome pon tawulah kan jawapannye..heeee..

So..NAK ke X NAK?... ha ..kome pikio la sendir ye! =.<




10 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

sweetnya gambar tu :)

farah hanim said...

nakkk ke xnak
hhee..mst la nak yg terbaik
spe yg xnak..so jd baik dlu :D

asamasin said...

aku nk jdik baik.. :D

[sutera kasih] said...

adznor junaidi???
mcm penah dgr nama tu..
akak kenal ka?
bdk smakk?

Iffah Afeefah said...

opah hidup ni mmg sebuah pilihan

sume kite kene pilih

you are what you choose

aiman said...

kita kena buat pilihan.. betul.. nak yg baik, kena lah baik jugak.. :)

syarifahsidrus said...

you get what u want.

perempuan yang baik tu untuk lelaki yang baik kan

SITI NOORNADIYANA said...

usaha untk jadi yg t'baik! insyaAllah yg t'baik akan dtg pada kite. ;)

hayatFARAH said...

nak jadi baik..
iman kene kuat ^^

aimie amalina said...

@ ~~Ticer Wann~~:
macam tuannye..heee =)



@ farah hanim:
weee
betoool! =)



@ Iffah Afeefah :
u are what u choose! sukee!




@aiman :
wee..jgn jadi jahat =)




@syarifahsidrus:
weee
betol..yg baek utk yg baek =)



@ SITI NOORNADIYANA:
insyaAllah..chaiyok2 =)




@ hayatFARAH:
weee..mari2 jadi baek =)