Friday, August 12, 2011

kepinGin sekaLi jadi begiTu

Bismillahirrahmanirrahim..


#anak:
emm..ase cam nak g KL la mak..ni nak jumpe kawan-kawan buat gathering..
#mak:
pergilah ina..elok-elok la..


#anak:
emm..mama..x suke la cam ni..nak baju yang cam ni..
#mak:
xpe..nanti kita suh cik ida renovate baju tu okeh


#anak:
mama...tension ahh! x siap-siap projek ina ni..matilah cam ni..ina nak grade sem ni..
#mak:
insyaAllah..buat mana yang termampu..nanti siapla projek ina tu...


#anak:
mama...purse ina ilang.cam mane ni...?eeeee...mase2 cam nilah orang nak curik..
#mama:
xpe2..pelan2..g repot polis sume dulu..nanti yang lain setel slow-slow ye..Bende nak jadi ina..


#anak:
dorang sume ada beg DOMO ma..
#mak: 
nak ke?nanti kite p cari ye..



Mak..sekalipun tidak mampu menunaikan hasrat si anak,berhempas pulasan menenangkan keadaan anak seberapa daya yang dia ada kan. Walau dia x tawu FYP ke..project apa yang anak die dok wat, dia x putus bagi bagi ubat pelali, ubat penenang kat anak kan? iTulah mak.. Mak mane x sayang anak..kalo boleh, nyawa pun dia sanggup bagi..aduhaii...

Saya harap..saya mampu menjadi seperti MAK suatu hari nanti. Bertimpa-timpa diuji, dia masih disitu..meneruskan kehidupan demi anak-anak die.. Sayangnyeee dengan mak!





8 comments:

NA said...

Memang pun terharu dengan kasih sayang mak.

Petang tadi mak tepon, Kak Wina tak angkat. Sekali mak balik tanya nak gi klinik tak sebab sakit tak elok-elok.

Tulah kalau anak ni pandang mudah je sifat ambil berat mak.

Camne kita nak utamakan mak kita ni lebih daripada orang lain?

-wina1979-

Iffah Afeefah said...

oh onyang sgt positif

hebak

sume positif je jwpn

mnyjukkan ati y lara

sayang onyang lebih erk

aimie amalina said...

@ NA:
tulah kan kak..emak tu..susah nak di describe kan hati die cam2 mane..sebab die mak.Hati mak mang cm tu kan..wuwuwu..



@ Iffah Afeefah:
heeeee..
tu ah..
so..jadi cicit yg baek hokey!

Cik Baju Kurung said...

jasa mak memang payah kite nak balas . macam mana pun keadaannya, dia akan kuat untuk kite , kan ? =)

aimie amalina said...

@ Cik Baju Kurung:
heeee..betol!ibu tetap ibu annn..

SimplySeoul said...

Mak walaupun tidak la manjakan anak-anak dengan material tapi dia xpernah pun marah bila kita request something. Nada dia selalu tenang and not annoyed with our so material world.

I guess mum wants to soothe our feelings rite?

aimie amalina said...

@ SimplySeoul :
=)
of cos dea..
that's y we only have one mom in d world =)

Aina said...

bagusnya mak aimie mcm mak akak jugak.tp kalau akak ni maunya membebel dulu kot.hihi...