Thursday, August 4, 2011

PeeL maNusia

Bismillahirrahmanirrahim..


huuuu~ perot oklah..x delah senak sangat kan..cam GIant tu..
wee...
ase pose taon ni paling simple..
hee...tapi pose taon lepas lag simple kot sebab makan ikot dan jek..yela..cari "nafkah" kan..heee~
okeh..ni bukan nak cite pasal perot or seangkatan dengannye..
heee..tapi nak berkisar tentang Belog
Dalam BM sebot ape eyh?
blog gak eh?
maleh nak g buka tab lagi untuk search kat Google Translate..kikiki
sajelah~
pk punye pk tadi, dengan blogging ni sebenarnye sedikit sebanyak saya untuk berfikir~
berfikir yang cam mane?
wuuuu~
bukan pk asek nak tambahkan follower ke hape..
tapi berfikir dengan Peel manusia yang hade yang lagu ni..hade yang lagu tu..
cam dalam cite "Intan Payung" yang saya tengok kelmarin,
.
.

"cam mane awak kenal saya? kite bukan penah kawan pon!"~ marah si Lisa Surihani
"saya kenal awak sebab saya suke gigi awak!" ~ jawab si zulhuzaimie
"hah?ape awak cakap?"~ marah si lisa lagi
"eh..x2...saya kenal awak ni cam2 mane melalui Gigi awak la!"~ pintas si zulhuzaimi lagi
.
.
.

 kikiki..zulhuzaimi tu dentist. Si lisa datang sebab nak cabot gigi kat kedai zul. Tapi bile zul nampak Lisa..lain jadi nye..tetttttt~

.

.
. hahaha..kang dok cite drama tu pulak~
hehehe..tu analogi kepada blogging ni..
cam mane nak kenal penulis tu cam mane?
melalui penulisannye la..
sensitif ke...flexibel ke..hangin je 24 jam ke..hehehe
Tapi..
mesti di ingat..
itu hanya tapisan pertama sahaja..
"jangan menilai isi buku dengan hanya melihat cover luo nye" slepas ditranslate kan ke BM la..
Ce kawan2 dengan die dulu cam ne~ dalam beberapa jangka masa tu, mesti kite dah bole buat analisis, amik kertas graf, buka Microsoft Exel..wat graf..
"hooo...minah ni cam ni..""ish2..x rugi aku kawan dengan die ni.."

heee..cam tulah~
walau bagaimanpun..
sume owang ade SI KUAT dan ada SI LEMAH
makanya~ jadilah seperti:

Kari mesti ada rempah kari, kalo x de jadi masak singgang plak kan?
donut mesti ade gula ising nye or papela yg maneh2 cam Mimi Lolo tu, kalo x , jadi kueh BUKAN donut la kan?
Penyanyi mesti ada lagunye, kalo x , x jadi penyanyilah jadi penyanyo la pulok..

heee...manusia, fitrahnye, Saling melengkapi..Saling mencakupi, Saling menampung mane2 yang lobang.
weeee~
soo..jadilah golongan2 itu ye kawan2 ku~
=.<




13 comments:

Dzarief Zuhdi said...

best wo.. entry banyak cun.. :D

eh.. lisa belakon dalam crta apa tuh?? x tau plak ex aku blakon crita baru??

syarifahsidrus said...

Betul3..simple analogi tapi dalam maksud

muz said...

setiap manusia tidak sempurna, itulah keajaiban ciptaan tuhan yang manusia seringkali lupakan... :)

http://komputer-milikku.blogspot.com/2011/08/jangan-curi-artikel-aku.html

AzatLazat said...

dah jadi pakar psikologi ye sekarang
nasib baik bukan zoologi
hahahaha
(amende aku merepek ni)

sergeant keroro said...

just nice :)

aimie amalina said...

@ Dzarief Zuhdi :
hahaha..cun melecun ye..

p/s: cite Intan Payung kat astro warna =)



@ syarifahsidrus:
weee, kan3 =)




@ muz:
betol!
sume ciptaan indah belak =)


@ AzatLazat:
hahahaha..tu cecite asal den! =)



@ sergeant keroro:
weeeee~ =)

aiman said...

nice.. semua ada kekuatan n kelemahan.. sbb tu xleh hidup sorg2.. hehe

aimie amalina said...

@ aiman:
betol!
hidup kene berkawaaannn! =)

Bidadari Syurga said...

akak tak tahu nak komen apa... adik dah jawab semuanya dalam entry nie...

p/s: bestlah... akak suka..... inteligent tul entry nie....

aimie amalina said...

@ Bidadari Syurga:
hehehe =)
maceeeeh akak!
perkongsian bersaaame =)

fiq. said...

iyelah, jom saling menyaport, thansk to aimie sebab selalu saya nampak kat belog saye,,saye nak letak lam bloglist lah,,

SoLy SoLicious said...

ye..baik!! nak jadi golongan yg salin melengkapi lobang2 yang ade..jgn lobang2 jalan raya sudeh~

aimie amalina said...

@ fiq.:
kikiki
saling sapot menyapot..hehehe
ayoo..terharu den cenggini..hehe
yeee..cecaaame!



@ SoLy SoLicious:
hehehehe
lucu ah cik solii..haittt..betol tuh!