Monday, August 1, 2011

saYu di Pagi haRi

Bismillahirrahmanirrahim..

 2001-2003:
sahor+berbuka di dewan makan smk(a) kk
emm..okehla..dok berbaris panjang sambil pegang tray makan
terawih kat masjid besaq, jalan tekedek2 p sane
sahor owang x ramai tuwun tapi muke ni
opkos la tuwun!
makan kan?
wee


2004-2005:
sahor+berbuka sekali lagi di dewan makan sm teknik gerik
huuuu, boleh tahan la tai kekadang makcik mai bawa makanan opah masak~ wee
terawih kat suro besaq
sahor?
jangan la tanya banyak kali
mesilah tuwun!
hehehe


2006-2007:
sahor sowang kat matrik KMK changlun,
kekadang dengan roomate sebelah katil, lagi 2 owang x suke bangon saho..
menu: nasi+telur dadar, senang, nanti x basi..beli siap2 tengah malam kat kafe blok c
buka?
oklah ,ade bazar panjang kat Kmk tu..
dalam matrik..
terawih kat masjid besaqqq


2007-2010:
opkos la pose kat "kerana tuhan untuk manusia" = UTM sekudai
1& 2nd sem: ngn roomate wani n d geng siap makan dulang
3rd & 4th sem: dengan roomate tatan, kekadang tgh2 pagi jalan p k9
5th & 6th sem: dengan geng s08, makan dulang gak pepagi bute
7th & 8th sem: ngan budak s22, wee kat simpang 3kat blok s 22, masak sendiri..weee
terawih? = surau ktc
buke?
makan dulang
kekadang masak sesame
n the last final sem~
wee
merasa masak sendiri~ 
sungguh rindu simpang 3
T_____T


2011:
weee
alhamdulillah~
insyaAllah dengan Famili
tapi mak cakap
"emm..belom tentu gak ina..kalo kene pangey intebiu kat perak..kamu balik sane gak.."
huhuhu
mak nih!hehehe..yelaa~
papepun, dah x pose kat tempat owang..



walau dimana pon berada
yang WAJIB tetap WAJIB
WAJIB dilaksanakan
WAJIB diimarahkan~





7 comments:

mr.ninja ^___^ said...

samela kite..dr zmn sklh dok merantau..xpenah ase awl pose kt umh..sdey je tgok kwn2 yg umh dkt blk pose ngn famili..alhmdulillah tawon ni pose kt umh..pose jgn xpose ^______^

aimie amalina said...

@ mr.ninja ^___^:
pakcik ninjaaaa!
weee~
sedey kan2..
heee.
finally dpt gak peluang nih..
weee..ait2! pose ah..siap tolong gerak owg sahor.ish2..anak sape lah ni =)

AzatLazat said...

hahahahaha
ada satu part tu makan dulang, kot ye pon lapor takkan le sampai dulang pon dimakannye.ahahahaha

tak banyak beza pon kan kalo memang sekolah asrama, sekarang baru dapat puasa kat rumah sebab cuti semester.huhu sebak plak

aimie amalina said...

@ AzatLazat:
hahha
suke die gelak eh..ni istilah nyelah~ mean makan dalam dulang la pakcik azat!
adoiiii~fuh..nasib pose..hehe
sebak ye..
jiwang kan..=p

Cik Sara said...

Eh, kamu start puasa dekat asrama tahun 2001? Apsal kami tak ada pun ingatan tersebut? garu2x kepala kejap..

Hehehe..itulah..rindu aktiviti memasak di simpang 3.. walaupun tak makan dalam dulang sebab pinggan banyak tapi tetap kekal di ingatan..

SimplySeoul said...

hehe byk merantau. Sy thun ni pun dapat smbut dgn family. Thanks to KPT la sebab bagi cuti pjg2.

aimie amalina said...

@ Cik Sara:
kikiki
akak sara!saya dok asrama dr form 1 kan..hehehe
tu ah..
simpang 3 d best!
waaaaaaa




@ SimplySeoul :
yay!
sameee..
tanx to kpt eyh!