Wednesday, August 10, 2011

wHiTe FlaG

Bismillahirrahmanirrahim..






I will go down with this ship
And I won't put my hands up and surrender
There will be no white flag above my door
I'm in love and always will be ...

weee...
dari dulu samapi sekarang sukee lagu nih!

emmm3.. white Flag?
perlu ke angkat bendera putih?
heee..teringat cite kekura lawan lari dengan arnab. Pehhh..walaupun  die tu comel..menggendong seketol beg ijo kat belakang die..Die tetap cool jek meneruskan perlumbaan..Die peduli hape kan.. Ekau nak belagok ke ape ke..Huh! chilla..aku pon boleh..hiyaaaahhhh! weee..akhirnya ..x sangka..di sebabkan ke arrogant an si arnab...pakcik kekura yang cool tadi pon sampai sambil menjulang troPi..weee~
suke kekura..cam cek kuma-kuma..heee!

So..  WHITE FLAG ni or name lain BENDERA POTEH or MENGAKU KALAH ni sebenanye, x delah huduh pon.. Adakalanye. frasa ni perlu digunakan. Emm..x caye?

ContoH: ada owang yang mai dari ceruk mane ntah tetiba hambur kite dengan kate-kate kesat? so? nak lawan balik ke? kalo lawan balik..kite pon equal jek dengan deme.. SO..biarkan si luncai dengan labu-labunye..die nak hambor ape pon..hamborlah.mulot die kan..selagi die x penat..bialah die hambor..dan die penat..die senyap ah..heee..So..kite x yah nak join ikot same dengan deme.. Biaq p. WHITE FLAG di sini bukan beerti kite lemah tapi membenarkan diri  kita menjadi orang yang BIjak bertindak.. okeh?

So...as usual..setiap perkara ada pro dan cons nye..PIlih dengan betol supaya, kita dpat jalani kehidupan ni dengan lebih molek ye!

HA..nak sampuk sikit.. ada jugak owang yang Angkat bendera putih dalam bercinta kan? weee... Yela..selepas melihat testimonial2 kawan2...
Emmm..ni terpulang la kepada semua orang yang sedang bercinta..yang sedang mengalaminye kan?
Kadang-kadang mungkin kite tengok owang tu sanggup melepaskan orang yang die sayang..nape eyh? sebab hanya die yang mengalami situasi tu.. hanya Jauhari mengenal manikam.. Mungkin derita., tapi bahagia dimiliki nya.. Siapa tawu kan?

 Walau ape pon..mOge WHITE FLAG ini memberi peluang pada diri kita sendiri supaya berfikir menjadi MANUSIA BUkannya ..... (isi sendirik!heheh)








7 comments:

NA said...

Aduh-aduh Mimito macam ada falsafah atau makna tersirat jer.

Haah mengalah bukan bererti kalah kalau hal gaduh.

Iklan: Eh jap tanya ni, rekemen cover cakera kerasharga yang paling murah yang Mimito tahu. Balas jer kat komen Mimi ni yer. Kak Wina langgan komen ni :p

-wina1979-

CikMiMiey said...

ouhh kakak mimito ...
nak terai dengo lah , sambil2 bce n komen entry2 akak nih .. *wink

aimie amalina said...

@ NA:
hehehe..
sajelah kak..sambil dgr lagu..smbil cri makna..kiki


p/s: eh akak..murah jek..ade x smp 10 hengget pon..g kedai..cakp nak cover utk hard disk..nanti akk pilih la yg sesuai..hehe..yg comei2 dan selamat okeh!




@ CikMiMiey :
hihihi..sile2 cek mimiey...ayo222..hehehe

Iffah Afeefah said...

entry opah ni bgusla

erk bendera putih aka mengalah

betul tu

tak teruk pon kalau kite ngalah dlu

aimie amalina said...

@ Iffah Afeefah:
weee..
kan3?
cool la dulu..lek luuuuuh..hihi =p

Panggil aku Han said...

lagu tu best sesangat..huhu

Han penah angkat bndera putih sekali time main perang2 dgn adk2..heheh

aimie amalina said...

@ Panggil aku Han:
heeee..
x pe..hero selalu mng nye..hehehe =p
kalah awai..mng last2..hehehe