Monday, September 5, 2011

keKaL reTro

Bismillahirrahmanirrahim..




1) "mie..jemput mai ye 1 september ni.."

2) "weeee...tahniah fiez...peh..cepat-cepat sikit up status tu ye..heee"

3) "insyaAllah, kalo tak ada pape, ujung taon nilah majlisnye ye..jemput la taw..."

4) " oo..baru abis belaja la ye.. hidayah nak masuk "dua" dah ha ina.."


.
.


.
.
.

.
.
.
.

aiyaaaaaaaaaakkkkk!
apakah ini semua...heeeeee... ups, ni bukan entri tension or seangkatan dengannya, tapi entri ase PELIK terhadap diri sendiri..hahahaha..

yang (1) tu, roomate sebelah katil mase kat matrik bertunang 1 september lepaih..
yang (2) tu pulak,geng pembahas masa time sekolah, baru bertunang rini..huuu
yang (3) tu pulak, member sekelas mase form 4 mai umah beraye sambil cite tamo dah tunang dulu..serik..nak kawen terus,insyaAllah ujung taon ni..
yang  (4) tu makcik aka skoolmate saya yang dah tengah mengandung baby ke-2..heee


aiyakkk..sume menceritakan tunang+kawen+anak...saya? lalalalalallaa, masih budak yang dok bawah tiak mak yang masih tak boleh diharap(mak cakap la..hahaha), dok tinggai dalam umah sowang-sowang pon mak kekadang kol, iso...errrrr...hahahhaa.. Pegi memane pon owang masih tanye " tingkatan berapa sekarang ni?" aiyaaaaaaak, kalo lah bole kuarkan sumtin tag name "saya dah 23.." hahhahaa.. huuu..tak pelah...bersyukur kan? tak sume owang free-free nampak mude sokmo kan?kikiki


tapi...tak pe..saya yakin...insyaAllah, satu hari nanti..saya,kome-kome yang berada dalam zone macam saya, akan lalui fasa-fasa itu. Jangan riso ye! Heeee...BUkan ke, sudah termaktub kejadian manusia itu dijadikan berpasang-pasangan kan? heee..so..just waiting, who will becoming my prince charminggg!hahaha..ooo..my bakal putera hati, jage saya molek-molek taw.. saya tunggu nihhhhh!hahaha =p

Bagi mereka yang melalui fasa-fasa  itu di kala umur yang masih muda, yang mungkin mude lagi dari saya or sebaya dengan saya.. saya amat kagum la! tabik berspriiiiiinnnng2 nih..heeee.. Sungguh mereka tidak mahu melengah-lengahkan urusan baik itu, sungguh tidak mahu menabur fitnah kan, sungguh berani menyahut cabaran kehidupan.. Sebabnya? sudah Ya Rabb itu Maha Mengetahui kudrat hamba-Nya...sememangnye, deme layak hadapi fasa-fasa itu walau umor masih setaon keladi kan?

Kalo jadi kat saya, huh! mungkin sekarang, rumah dah macam ladang kelapa sawit, suami pi mano..anak pi mano.. So.. tuhan memberi masa untuk diri saya menjadi seorang yang benar-benar layak melalui fasa itu. cececeh..bagi semangat kat diri sendiri nampak!hahaha.. Yelah, tidak rugi berbaik sangka dengan tuhan kan? sebab hasilnya, subhanallah, tiada kata mampu di ucap lag suatu ketika itu nanti.. weee =]

Bagi mereka yang masih menanti macam saya, jangan give up! tuhan itu selalu memberikan jalan terbaik, sangat terbaik sehinggakan tidak langsung terlintas di benak kotak akal kita ini..insyaAllah =]

p/s: cam tak de kene mengena tajuk dengan isi..hahhaa..layaaaaannn =p


7 comments:

sergeant keroro said...

opah, mana atok nya. hehe

AzatLazat said...

amboi dah tak sabar nak kawen ye
kakakaka
cepat sikit nanti jangan lupe jemput ye
:P

maszull said...

salam aimie ...semoga bertemu jodoh nanti ye...InsyaAllah kn...:)

Ezad Skytech said...

hee..tak lama lagi da tu..(^^,)

NA said...

Betul tu jangan putus asa. Hehe semangat untuk Kak Wina gak. Betul tu sabar menanti akan ada nanti :)

-wina1979-

wan azie said...

ouchh...kita sebaya....



mbe2 pn da ramai tunang + kawen....


tp no hal...muda lg ~ hehehe

Puteri said...

tu la antara citer cepumas sewaktu berkunjung ke umah kengkawan n sanak saudara yg dah lama tak jumpa..