Tuesday, September 6, 2011

FlashBaCk #3

Bismillahirrahmanirrahim..




"uihhhh..asal ramai gile owang depan rumah kite ni.."
"la..kan raya..beraya la..."
"takkan la dok tepi bahu jalan.."


tuptup, lepas makcik pakir kete kat garaj, kua kete, dengar owang bising-bising depan rumah...

"tu anak sedara saya tu...dok menggelupur sakit macam anak ayam.."


peh...eksiden depan rumah penye.. Balik dari beraya, tetibe, di 1 shawal..kejadian berdarah berlaku betol-betol depan rumah opah...aduhaiiii.....




haaaa..maapla ye..gambo tak bape comey...heeee.. tak pelah..yang penting, isi kandungan sampai kat readers kan? heeee

okeh, back to the topic.. budak dari koordinat 1 melambung ke koordinat 2. Budak tu main-main je depan rumah die, ntah cam mane, die mang tak penah lepas dari simpang rumah die tu, tetibe mase 1 shawal die kuar melimpasi simpang tu, dan tetibe, mai pulak budak kampung kat belah hilir nuh bawa moto huru hara, melambung die sampai ke depan umah opah saya...

ya ampun..budaknye kecik lagi.. 5 taon..lagi mengharu birukan bile budak yang langgar tu lari kan diri...siap selimut moto die dengan kain, tak nak owang tawu, dok senyap diam-diam dalam rumah.. Huuuuuuu.. aduhai...

Kes ni sampai jadi kes polis, tetibe dengar kete polis nenoneno depan rumah.. budak yang melanggar budak kecik tu di bawa ke balai.. sebelom masuk dalam perot kete polis, sempat lagi abg-abg budak kecik tu bagi se das due penumbuk kat pale.. aiyaaaaakkkk~ polis boleh tengok je! aiyoooooooooo.....

yela..tak kate jugak la.. mungkin sebab geram sangat kan, udah le langgor budak kecik tu, pi larikan diri pulak, hambek..kene penumbuk..adeh....saya pon takot tengok...tengok celah-celah jari je..huhuhu....

Ibu bapa pon kene alert gak kan.. mang la budak tu dah di train main sekitar kawasan rumah.. tapi dah name pon budak, bukannya tawu ape.yang tawu main, seronok, balik-balik, makan, tido.. huuu..

1 shawal dah berlaku insiden berdarah depan rumah..moge kite dijauhkan dari ini semua kan...


13 comments:

msredcheesecake said...

tu pasal msred tak suka bagi anak main kat luar....takut....

[sutera kasih] said...

haahhh pdn muka sapa suru langgar lari huhu..

aimi raya kt sabah ke?

aimie amalina said...

@ msredcheesecake:
huuu
tula kan kak...aiyoooo
bahaya dtg x kenal masa




@ [sutera kasih] :
huhuhu..tula..wat lagi...
x la kat..kat perak..balik kg...sabtu lepas baru smp =]

tia @ Ini Kisah Tia said...

satu syawal tu . alahaii .. tragedi tak elok pulak terjadi ..

aimie amalina said...

@ tia @ Ini Kisah Tia:
huuuu
tula pasalnye...haiyoooo...

maszull said...

salam aimie...ya Allah raya pertama je dah ada eksiden...cian nyer...

budak yg kena langgar tu okay x ?

aimie amalina said...

@ maszull:
wassalam mama..=]
huu..tulah mama..
alhamdulillah..dah kua ospital dah opah ckp kelmarin =]

Ezad Skytech said...

aihh..1 syawal ada pulak kejadian yg tidak diigini..
budak yang kena langgar tu OK ke skrg..?

aimie amalina said...

@ Ezad Skytech :
huuu
tula paslnye...huu
alhamdulillah
dah kua wad dah =]

NA said...

Sepupu Kak Wina pun kemalangan 1 Syawal. Nasib baik takde apa-apa.
Betul tu budak-budak kena perati kalau rumah takde pagar.

-wina1979-

aimie amalina said...

@ NA:
yeke?
hayoo...1 shawal kan..
hmm3..
tula budak2 kene perati sokmo

FasiHaH SupiaN said...

kesiannya budak tu....

aimie amalina said...

@ FasiHaH SupiaN:
kesian3..huhuhu