Sunday, September 4, 2011

nak BaLik U jugok

Bismillahirrahmanirrahim..


"wei, jumaat ni aku nak gi Johor.."

"hah?yeke? amboiii, jaonye beraya.."

"hahhaa,  tak ah...aku nak anta adik aku la.."

"ha.. weh..masuk UTM ke?
 weee..junior aku nih..hahah..nasib aku dah tak jadi agen MHS.."
"hahaha, tu ah, sabtu ni la daftar...dapat cos ape"

"hahah, junior ang la, cos Sains Fizik industri"

"oo..junior lain kos..hihihi...dok kolej mane dia?"

" emm...ape namanye...ghafar baba? "

"pehhhhhhh, abeh la adek ang... dok ujung dunia, kene lalu highway kot gi sane..hahaha, nasibla adik ang laki..kene bawa moto ah nanti..sian kot..jauh..kalo 3 taon ah dok sane.."

"yeke weh.."

"yela...kene lalu jalan "highway" kot nak gi sane..huhuhu..."

"hahaha, lantak ah adik aku.."



biru : saya
                 merah : polan, kawan saya


.

.
..

.
.
.


sorotan perbualan saya  dengan classmate saya  kat teknik dulu mase die mai umah beraya..heee.. Huuu...sonoknye bile dengar bebudak siap-siap nak menjadi mahasiswa dan mahasiswi kat U dalam dan lua Malaysia ni.. yang  nak meneruskan pengajian ke tahun 2, ke tahun 3 ke tahun 4 dan sebagainye..aiyakkkkkk~ jeles!huuuu...sebab? Rindu nak mengaji lagi..huuuu...

Kalo tak mesti nak berkoyan-koyan dah opah dan makcik bekalkan kueh raya bagi kat memember kat U sebab selalu dulu mase belaja kat U, x dan nak balik Sabah, so, raya ngan opah ngan makcik je... Huuu... sekarang? tengok owang jek dok bizi-bizi nak masuk U.. huuu....nak masuk Jugakkk =(




huuuu..rindu nye dengan fke, rindu dengan Ktc, rindu semua pasal UTM, rindu sekudai, rindu Taman U, rindu JOhor... huuuu... Tak sabar nak menunggu 21 september nih..weee... Sebab hari bahagia insyaAllah akan datang 24 september, hadiah ku untuk mama dan apak! heeee..

Sahabat-sahabat ku, seluruh maya ini, yang bakal memulakan kehidupan baru, yang bakal menempuhi semester baru, cek mimi mengucapkan very, the very GUd LuCk hokeh! NIkmati alam kampus dengan sebaiknya, sebab saya di sini terasa mahu menikmatinye lagi.. Huuuuuu....

Gali la ILmu sehingga aJal menjemputmu....wallahua'lam..


4 comments:

Zul Fattah said...

Alaa.. utm.. aku tak pernah sampai lg doe.. aku just main di bahagian utara je.

AzatLazat said...

sebuk betul mak cik ni nak masuk u pulak dah
dah grad buat la cara dah grad
:P

aimie amalina said...

@ Zul Fattah :
hehehe
x pe..nti smp la tu =p




@ AzatLazat:
bia ah owg nak sebuk..hahhaa =p

Cik Asma BLuppy said...

kenangan tu=)