Sunday, September 4, 2011

FlashBaCk #1

Bismillahirrahmanirrahim..



Heeeeee... sebab dah janji dengan kome, makanya nak bercite la juga, sepanjang ketiadaan seminggu di maya zone kan. heeee..

So, ari tu, balik kampung 27 ogos 2011 la. Flight dari kk nak ke kl jam 1pm kalo tak salah saya la. So.. sampai kat LCCT  lebih kurang 330pm la. Huuu..so ada masa lebih kurang 4 jam lagi nak tunggu next flight pulak ke alor setar jam 830pm. Huuuu...

kalo dah name epot, musim perayaan pulak tu kan.. orang nye maaaaakkkk aiii, dah macam tak nampak lantai kot. Penuh sangat dengan manusia. BUkan muslim ke muslim ke, sume pakat nak hurung flight nak balik kampung lua dan dalam Malaysia la..So, tercongok jela menunggu melihat kaki-kaki manusia berjalan.. Bulan pose kan...kene tengok bawah jek.. heeee...

Tapi, ada pekara yang sangat la saya ingat sampai la.. Tepat jam 630pm.,saya tersendiri menoleh kepala melihat ke arah marry brown, uuu, tengok bukan kerana lapo ye walau mase tu ase air liur dah tak ade nak ditelan. Heee.. Tapi terpaku melihat, sekumpulan lelaki yang berkupiah berketayap yang bukan untuk dimakan, dah get ready membeli makanan  yang enak-enak kat cek marrybrown tu. Dan yang paling mengharukan, deme MAKAN hokeh! Bape kali saya tengok jam., tak cukup tengok jam kat tangan, tengok jam handphone. pas tu tanye mak lagi pukol bape sekarang ni sebenanye kan..a ku salah paham ke.. jam aku rosak ke.. Tapi asal langit cerah lagi... oKeh, ni kat KL ye bukan sabah yang memang waktu berbuka pose nye anggaran 6 ++ gitu.. aiyakkkkkk! apakah yang deme sedang buat tu..

Nak kate bukan owang melayu, muka dah macam melayu.. Nak kata bukan owang islam, berkupiah berketayap segala, Lain mazhab ke, cam pelik je.. Kalo lain mazhab pon, sekarang kan dok kat KL, kenelah berbuka ikot waktu kat KL.. ayooooooo.. tanya mak, mak pon geleng pale.. Huuuu...

Tak tawulah apa sebenanye tu.. Hanya Allah yang mengetahuinya.. Kalo deme tu ISlam, dan deme bertindak sebegitu..aiyaaaakkkkk~ kalo ye pun jangan la makan kat public. Marrybrown kot.. huuuu.... Tak tawlah den...huuuu... DUgaan Ramadhan...


6 comments:

HARITH ISKANDAR said...

ehe selamba badak je kan mkn kat khalayak ramai..ish ish ishh kesian je kt badak tu xpasal2 name dia terbabit same..ehehe

Selamat Hari Raya :)

aimie amalina said...

@ HARITH ISKANDAR:
hehehe
pemes badak terus..
kikiki
tula...aigoooo....
x paham tol...
camat ari aye!

Gelugoq said...

wah!! ini yang dinanti
pengalaman dari orang kk

aimie amalina said...

@ Gelugoq:
hahahaha..=]
sile2 bace

Cik Asma BLuppy said...

org tu slap dengar azan asar kot.. hahaha

aimie amalina said...

@ Cik Asma BLuppy :
hahaaahah
aah kan..ye kooot...hihi