Sunday, September 4, 2011

lessOn 62 = 6 shawaL

Bismillahirrahmanirrahim..





waaaaa, dah Lama cek tak bagi lessOn no..heee..Sori once again, memulakan belog ini di petang hari, oleh sebab-sebab yang tak dapet nak dielakkan. Heee.. ase kekok pulak nak mengedit ayat-ayat ha. Setelah sekian seminggu bersara kejap. Heee.. Okeh, sebelom membebel lebih lanjut, jom mai tengok lessOn 6 shawal untuk hari ini :




BercInta la, kerana cinta iTu lahirkan keTaaTan..

bercInta lah kePada maha PencipTa yang sentiasa meluaskan lingKungan kasIh dan sayang-Nya untuk hamba-hamba-Nya yang naif ini..

BerCintalah kePada RasuLnya, kerana Cinta kekaSih Allah itu, sangaT  luar Biasa sehingga diseBut-sebut di saat-saat nafasnya yang terakhir...

BerCintalah kepAda kedua-dua Ibu bapa, kerana RedhA Ilahi itu terletak kepada kedua-dua insan muLia ini, tiada dua, atau tiga, hanya satu di dunia...

berCintalah kepada keluargamu, yang sentiasa bersama mu di kala susah dan senang..

bercintalah kepada sahabatmu, yang sentiasa menjadi bahu..menjadi kaki dan tangan yang benar-benar berada di sisi mu...

bercintalah kerana-Nya...




4 comments:

aiman said...

cinta is love is sarang is mohabbat is mahabbah is ai is amor

aimie amalina said...

@ aiman :
hahahaa
die mai dah...=p

Gelugoq said...

"bercintalah kerananya" (cik lily, 2011)

aimie amalina said...

@ Gelugoq:
hahahah
tu ape...macehhh =]