Tuesday, September 6, 2011

RahMat iTu ada

Bismillahirrahmanirrahim..




Brighten My Heart by ~ *oO-Rein-Oo

"mimi..tadi dah tengok web SPA tu.. tak ade pon pasal exam PTD 10 september ni..." "aah..mimi dah tengok tadi...tak de gak..dah cek dah kamu punye tadi..emm..kabar angin nih..kalo tak mesti ye dah wat iklan kat laman utama die ye.." 
"emmm...ye... (sambil buat muke sedih ).."..huuuuu

Hayoooooo.. perbualan singkat YM tadi dengan kawan baek.. Hayooo.. saya ni..sensitip tengok owang sedeh-sedeh ni. Mang la die cakap die tak sedih kan? Tapi, saya tawu die sedih, tambah pulak, saya pon berada di zone yang sama cam die iaitu zone "TERNAK ANGGGOQ" tapi tak buah-buah.. Huuuu..

Buat kawan baek ku, ye, saya tawu, kamu akan bace belog ni..dan buat kawan-kawan yang lain, yang masih berada di zone "TERNAK ANGGOOOQ" ni..saya ada sesuatu untuk kamu dan kamu semua ye :


typo : kalu = kalau..heeee..maapkan saya


Mungkin saat ini TUhan uji kita dengan kesabaran dan kesungguhan kita untuk mencari rezeki di bumi-Nya ini...Usaha, usaha, usaha dan usaha.. Tuhan itu sukakan orang yang "besar". Apa makna nya? orang yang "besar" ini adalah orang yang selalu mengatakan : " perkara ini boleh dilakukan! ". Dan Allah membenci orang yang lemah semangat, orang yang "kecil". Apa maknanya? orang yang "kecil" ini adalah orang yang selalu mengatakan : " perkara ini mustahil dilaksanakan."

Tidakkan pernah jasad ini letih andai tinta hatinya berkata "kuat!"
tidakkan pernah nafas ini berhenti, andai belom tiba saat itu..
gagahkan jiwa dan ragamu..
sekian manapun bumi ini berubah!

sayang kamu, kawan baikkku! =.<

sumber curi-curi sikit : SoLuSi vol.35


8 comments:

FasiHaH SupiaN said...

belum tentu yg baik bagi kita memang baik untuk kita kan kak? semoga yang baik2 sahaja ya!

aimie amalina said...

@ FasiHaH SupiaN :
weee
betol3...
insyaAllah syg =]

NA said...

Aha jangan putus asa. Satu pintu tertutup, ada banyak lagi pintu lain yang terbuka :)

-wina1979-

aimie amalina said...

@ NA:
berusaha selagi masih ada msa =]

Heidi Shafiq said...

sama la kite.. dah bape kilo hasil buah anggur awak? saye dah 3 lori..

aimie amalina said...

@ Heidi Shafiq:
aiyaaaak..same ke...aloo
x pi timbg lagi bape lori ni..hahaha

maszull said...

salam aimie...sabar itu separuh dr iman...

nanti adalah tu kalau dah dpt keje sapa pula nak jaga ladang anggur aimie tu...:)

tunggu anggur masak dulu yer...:)

aimie amalina said...

@ maszull :
wassalam mama=)
wee..baek mama
tol gak..nnti sape nk jage anggur2 mimi kan..hehehee