Friday, November 18, 2011

0100am ~ gembira Vs seDih

Bismillahirrahmanirrrahim..




Ramai yang menanya tadi, ada apa dengan 19 november 2011? 191111? Dah macam2 telahan mimi bace.hehe. Lucu pulak bile buat orang tertanya-tanya kan? ITulah seronoknye jadi misteri kan kak ngah? =p

Ada apa dengan 19 november 2011? weeee, hari bahagia kot!heee, tapi titik tolah hari sedih jugak..wuwuwu..

Gembira ke sedihhh? Mahu mendengar yang mana satu? Cepat pilih antara dua? ala, dua-dua pun nak cite kan? selalu orang nak dengar yang sedih dulu kan, tapi tak pelah mimi cite yang hepi dulu buat semua pembaca Kerana Lily an2 =p

Gembira?
Keberangkatan mimi dan omak dan adik kembali pulang ke kampung, my super duper tercinta Gerik Perak.. weeeeee! cuti sekolah kan dah setat. Adik pon dah habis sekolah dari minggu lepas lagi. Goyang kaki tunggu result PMR je kan. Ape lagi, meronggeng la bercuti, menatap wajah opah kesayangan.heee..

Bape lame mimi cuti? ohhh, tak mau cakap la. Tetapi agak lama kan. 
Sabah ------> Perak = CUti bergumbira di kampung harus la lame kan?hehe. Memang tak sabar menanti sabtu ni.heee..

tapiiii..


sedih?
huuu, memandangkan Gerik Perak, adalah kawasan pedalaman, Hulu Perak katekan, haruslah coverage internet nye pun malu2 ayam lagi nak sebarkan jajahan mereka, Celcom, Maxis, mahupun Digi. streammyx? Ohh, belom cube lagi sebab tak koje lagi..heeee..

Maka, dengan dukacita dimaklumkan, kadar frekuensi menghupdate belog adalah LUAR BIASA daripada yang BIASA ye. Kalo dulu, sehari 5,6 kali hupdate. Mungkin untuk tempoh bercuti ke kampung ni, 2, 3 hari berjaya hupdate. huuu..sedih2..

macam tak dapat nak bayangkan belog ni berhabuk. Huwaaaaa.. Mimi akan cuba sedaya upaya untuk menghupdate secara BIASA ye kengkawan! Sangat sedih pulak memikirkan belog hilang dari hari2 ku.. (cececeh.tak yah nak tacin2 la mimi..huuuu)

Nak buat cam mane kan, sejak 6 bulan yang lalu, BELOG ini dah macam makanan ruji.Hari-hari kene makan nasi, nanti perot berhangeeenn jek. Sama cam belog, sakit tonsil ari tu pun, intai2 jugak, update seketol entri jugak, tak kesah, ada orang bace ke tak, tetap jugak nak update kan. huhu..kalo tak pale ni asek ingat belog je..

KOme! jangan lupe mimi ye, kalo mimi menjadi blogger LUAR BIASA nanti ye..wuwuwu.. Selamat malam kome!



21 comments:

ShahzCudin said...

hui! nun jauh disana kg..
update la mana yg mampu..nt sy dtg sapu2 kan habuk2 n sawang2..hehe..

Addin said...

rindu la kat mimi nanti. huhu

delarocha said...

best pe balik kg...

Yayan. said...

laaa org gerik rupenye mimie ni. dekat benor laa dgn teman. teman org lenggong :p

Kancil 8349 said...

rupanya....selamat kembali ke kampung halaman

Gen2Merah said...

perkara yang seronok bagi kita adalah pulang ke kampung..

perkara yang paling tak seronok bagi kita adalah line coverage yang takda... ehehehe

takpa, kat kampung taip2 kat word je lah kan.. kumpul2.. nanti dah pulang baru publish kan kesemuanya sekaligus..

Diana @ bilakukatacinta said...

jgn sedih2 ye mimi....kini mase utk luangkan bersama famili..akak pon..kalau dah kt kg..tk dpt nak hapdet belog sgt...line tenet tak clear (kat umah len OK..umah akak jek..ntah nape ntah...)..
lgpon,kalau duk kg ...even tepon sume akak ketepikan..nak enjoice ngan adik2...Mimi pon buatlah mcm tu...ada masa kite ngan kengkawan, ada masa ngan famili, ada ms ngan belog..ada mase ngan sorg2 diri...

p/s: buat autopublish lah....

mas saari said...

takpe, jangan sedih2! blog ni anytime boleh update... balik kampung tu jarang sekali kan?

kalau ada masa updatelah...heheee

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..gerik ea..

dalm tu..hehhe..

sbr2..

takpe yui tunggu twin ea.

Bulan Syurga Firdaus said...

sabar k :)

Iffah Afeefah said...

Erm da agk da

xpe2 k.ngh kn ade hikhikhik

Asyikin said...

owh ye ke :(

Zul Fattah said...

relex sudah... take ur time..

Nurul Iman Rosman said...

it's okay.

nnt dah balik dari kampung,
qadha kan smule utk update blog ye ;)

Musang said...

slmt bercuti...sedut udara segar kt kampung

Syana said...

Perak memang best! Silalah cuti lama-lama ime. Jadi gadis kampung sekejap. Hehehe.

naim said...

selamat bercuti.. :d

Chegu said...

kirim ambuyat satu...

Wanie said...

huhu..gerik agak pendalaman la..tapi best la dapat balik kampung..jom ngedate mimito..hehe

Faaein Talip Roy said...

ooo.. nak balik kampung yer.. tak per faham dah.. selamat bercuti yer mimi.. bestnya balik kampung.. ^^,

zahidah seran said...

toksah risau..
suma2 pun paham..=D
akak balik kampung pun tak leh sentuh sgt blogging nih...