Tuesday, November 1, 2011

12.46am ~ sudah jatuh ditimpa tangga

Bismillahirrahmanirrahim..






Ada dengar berita tadi?
kejadian yang berlaku di kota kinabalu?
sebuahlori tangki minyak shell bertembung dengan keretapi api.
Aduhai..

Walau mimi dok KK ni, kalau tak tengok berita tadi, tak tahu jugak.Kebakaran yang agak dasat. Tadi tinjau2 komen2kat FB, ramai yang kata semua terselamat, tiada yang meninggal dunia. ada yang cedera, sudah pun ditempatkan di Hospital Queen Elizabeth, KK.

Tahu apa yang menyedihkan? Kejadian tu sudah pun berlaku. Sudah direncanakan Oleh Dia akan berlaku eksiden tu hari ini, jam sekian2.  Alhamdulillah masih ramai yang mendoakan yang terbaik dengan insiden ni, 

tapi, yang ni tak sedap nak cite nih.. ada lagi  segelintir yang bising2, pihak ni yang salah, pihak tu yang salah.LepaS  tu tuduh itu ini.Aduhai.. masih sempat  lagi ke nak bergaduh?

Apa lah salahnya kalau mendoakan yang terbaik untuk keluarga mangsa yang terlibatkan? Memang mimi akui, jalan kat situ, tidak di kawal oleh mane2 orang.Kalau nak lintas jalan keteapi tu, lintas jelah. Memang agak bahaya. Kalau ada kete api yang lalu, pemandu kete api tu akan hon dari jauh lagi,untuk peringatan yang keteapi sedang bergerak menuju ke arah seterusnya.

Berdoalah untuk kesejahteraan bersama.
Kalau bukan isi alam ini yang berdoa, siapa lagi kan?
redha dan pasrah dengan rencana-Nya.
membuatkan diri lebih dekat dengan-Nya.

Selamat malam kome!



18 comments:

Lia Irdelia said...

macam2 kejadian sekarang..
kena hati2 jer setiap masa..

nway,

gud nite 2 u to.. :)

yua said...

xtahu pun pasal ni.. ni la akibatnya x tengok berita -.-''

maszull said...

assalamualaikum mimi....doakan yg terbaik buat mangsa2 tu yer...:)

ctk said...

thank bgthu..bru thu neh..arap2 abg ku disana xder pape...huhu

*bila dh jd cmni..memang rmai pihak nk slhkan masing2..padahal dua2 salah..pihak yg jge kereta api tu..npe xsekat dulu...yg lori tu pon tgk2 la dulu, dh la berat..huhu

pepOwn, dah takdir, semOga sumenyer selamat..amin

Dzarief Zuhdi said...

innalillah..

alhamdulillah sbb smua slamat.. dapat tahu pun dari twitter tadi..

yen(toka ziizokukuto) said...

maybe ramai yang main hentam bila lalu jalan tu,,,jadi tragedi ni boleh digadikan pengajaran

iMBobo said...

alamak, tak tgk berita plak td..nk baca paper esk..harap2 semua selamat insyaAllah..

EyA edamanhatiku said...

waa msti besar kbakaran tu..lori tangki minyak tu..nsib smua slamat n hopefully yg cdera tu cpat smbuh n xda kecacatan kekal..amin..

msredcheesecake said...

ini perangai manusia, sebok cari org salah. penyelesaian?

msred tag dia... hhee... have fun k...

msredcheesecake said...

lupa plak..

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/11/bila-ditanya-saya-akan-jawab.html

Sunah Sakura said...

hurmm...

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga semuanya selamat..

Asyikin said...

benda dah jadi, nak gaduh pun takde guna. tak boleh ubah apa2

mas saari said...

tak guna menunding jari kat mana2 pihak, sebab benda dah terjadi! tapi kenalah ambil iktibar dari kejadian ini supaya semuanya boleh diperbaiki lagi...

tak mahulah lepas ni berlaku lagi dan ada nyawa yang terkorban!

Niena Pengembara Ilahi said...

msa baru smpai smlm akak tgk berita ni... hmmm... terkejut gak..


yeke ayah dtg kl hrini?erm... ank dato tu kawin kt KL la.. kami yg manage prkahwinan dia tu..penat sesagat smpai xtdo mlm.

Iffah Afeefah said...

mcm2 la dorg ni

Eera Shera said...

betul2. benda dah jadi kan.tuding jari pun tak guna ;)

Faaein Talip Roy said...

kena ada orang kawal lah jawabnya..

tapi kejadian dah nak berlaku.. kita pun tak boleh nak elak apa2 yang dikehendaki-Nya..