Friday, November 18, 2011

Dahulu dan sekarang

Bismillahirrahmanirrahim..





Sekitar tahun 2001-2008 :




2009? errr, macam tak pasti, masa tu tak bace buku sangat kot, otak ligat nak paham circuit je kot.. (ajen la sangat kan..belagak je ni....haha)


sekitar 2010-2011:






Corak pemilihan buku berubah terus!hoho. Dari genre novel JUwong dah mencari genre Motivasi Kehidupan, menjadi Wanita sempurna (ecece, layak ke..hee..insyaAllah) dan geng2 die lah.. Sampai mak pon perasan.

"ai ina, dulu kemain menobel nye, kat rumah tu dah macam library dah..sekarang dah lain dah.." 
"ngeeeeeee, biasalah mak, anak mak dah 23.." ada kene mengena eh...heeee


Diri sendiri pun tak tawu nape.. Faktor umur? Ntah.hee.. Heran jugak, kalau pegi kedai buku, tangan dah penuh novel, tapi mata mencari yang Motivasi,kehidupan, dan akhirnya tinggalkan si novel..hehe.. Sian novel tu..

Tapi mungkin jugak sebab adik dah amik alih tugas mimi kot. Dia pulak peneraju membaca Novel Juwong, maka tidak perlu berabis ke novel. Pinjam je kat adik.. Novel mu, novel ku juaaaaaa.. heeee =p

"Tia, cam biase ye, pas tia bace bagi akak eh.."
"yelaaaaa, akak kan nak beloooooog je.."  (tak habis nak mengata aku berbelog..hoo)


Tak kesah la mem NOVEL ke, mem MOTIVASI ke, mimi akan berusaha menjadi pembaca sejati..heeee.. Kome suke membace gakkannnn? Ni, dok bace entri mimi ni..heee.. Mekasih semuuuaaaa! sayang semuaaa!



21 comments:

era kecik said...

"yelaaaaa, akak kan nak beloooooog je.." (tak habis nak mengata aku berbelog..hoo)

adik era suka betul sindir era macam tu.. geram tul.. @_@

yen(toka ziizokukuto) said...

dulu yen lebih kepada pembacaan di fb,,,sekarang dah berubah kepada pembacaan di blog,,,ahhahahaha

tonaH iS herE said...

kalo tonah suke dgr motivasi kat tb je

senang tulun dgr je takyah baca da

huahua~

syakey said...

alhamdulillah. ;)

buat la sikit review buku apa yg best untuk d baca :)

naim said...

hehehe..

terbaik la..:D

Gen2Merah said...

alhamdulillah.. perubahan itu yang kita harapkan bila umur dah meningkat matang ni kan... heee

Ecah Ecot said...

dulu mase kt utm nk membaca novel slain dr bulu subjek rase mcm bersalah jek sbb blh habidkan masa ntk novel..tp bkn ntk stadi..tp bile dh keje plak, mase banyak..buku beli..tp tah bile nk bace..HAHA

Zul Fattah said...

aku baca dari google je..

Norlida Ramli said...

hehe..xpela..novel ke motivasi ke..yg penting biarla berubah ke arah kebaikan ,,hehe..

suka kt blog mimi sbb always update & isi2 nya ada nasihat yg tersendiri..hehe

SoLy SoLicious said...

suke dgr +nengok je motivasi...bace liat skit..tak termotivasi lagi..hahaha

Santri T.P.I.N.I said...

dulu baca jugak novel2 ni...tapi lepas aktif dgn blog, terus tak baca...kadang baca novel yg ada dlm blog je sbb free...he3 tak perlu lagi beli novel...

Saiazuan said...

selepas beberapa bulan kenal di blog, bru tau yg kamu ni orng sabah.. huhu

Lea Isnawi said...

suka novel Juwong gak
buku motvasi jarang sikit
hehe

mas saari said...

bagus rajin membaca!

Hanie_Dew said...

*angkat tangan* suka baca komik!

Ct Aja said...

rajin membaca byk ilmu...akk tak tau la nak bt camne nak suh rajin..hiihih

Iffah Afeefah said...

Dlu kini selamanye nobel n komik jiwang

sue perbs.. said...

dlu mula2 suka baca buku cerita misteri, pastu dh sekolah menengah suka bace novel, pastu dah senior sikit suka baca majalah, sekarang suka baca blog je

sha my heart said...

sha skrg suka baca buku motivasi dr mh tuah. best =)

Asyikin said...

owh, saya masih peminat juwong, keh keh keh

ShErA said...

semakin kita besar, pemilihan buku pun dah jadi lain... matang mengikut usia