Friday, November 11, 2011

ime

Bismillahirrahmanirrahim...






I - ilmu.ilmu di dunia ini takkan pernah habis IME, jangan pernah serik menggarab ilmu yang sarat menaung di langit ilahi, melimpah ruah di lautan Izzati, luar dan dalam bima sakti cakerawala ini. Ilmu itu tidak pernah akan kosong andai diri ini mekar melangkah kan jari jemari mencintai Penganugerah ilmu ini.

M- manusia. IME, jadilah manusia yang sebenar-benar manusia. Bukan manusia yang hanya boneka yang bermain penuh alpa di pentas jadian boneka itu. Manusia itu kejadian nya bijak, tetapi sayang, suka memilih untuk menjadi bodoh. Bodoh dengan ketaksuban dunia. 

E - esa. Tidak ada dua, tidak ada tiga, tidak ada juga erti infiniti dalam mencari kedamaian dihati melainkan hanya memajak kan seluruh jiwa nurani hanya kepada yang Esa. Dari Yang maha Esa IME lahir, kepada yang Esa juga IME  akan kembali. Pulanglah mencari siapa yang Esa itu, selagi masih menumpang kasih di bumi yang Esa ini.




Ime = aimie = mimi = saya lah!
heeeee, saje, buatkan akronim untuk nama sendiri. Tapi ertinya, untuk kalian jugak! Semoga masih ada masa untuk kita berlindung dalam rahmat-Nya =]


.
.
.
.

.



Awak! terima kasih untuk "IME" ini eyh!  bermakna teramat buat iteeee =.<



17 comments:

Ini Kisah Tia said...

heheee .. tertanya2 jugak tadi .. kebenda IME ni .. ngee :)

sergeant keroro said...

hehe, untuk boboi xde? :p

diana said...

buat nama akak pulak ..
hehehh..
saja nak menyusahkan kamu..hehehh

Saiazuan said...

hmm 1st time tgk kombinasi mcm ni :D

Daddylicious said...

hebat sungguhkan...hehe

maszull said...

assalamualaikum mimi...oh buat untuk sendiri yer...nice n3 ni...;)

sha my heart said...

Wah, wah, best2.. =)

Persoalan anda dijawab =)Sila check sini ya:
Ampa nak tau, kan

anamizu said...

ala tomey...tomey =P





luv,
cik ana

sis92 said...

hehe dah agak dah

dulu masa sekolah selalu buat camni lagi2 tuk biodata konon :D

Lia Irdelia said...

kretif2.. :)

tERuskan uSaha.. :)

naim said...

Salam

makin menarik.. terus menulis akak.. naim nak bace. :P

Iffah Afeefah said...

nak puji ramai da puji
nak mintak akronim nme tuk kak ngh pon ramai da request

apapun syg blog ni, sayang opah, sayang segala isi blog ni

SAYANG!

fae jamal said...

ingatkan ape IME tu tadi..hehe

Mehmed - said...

semoga kita dapat petunjuk..amin! best..

Faaein Talip Roy said...

setiap huruf itu ada makna yang tersendiri jika kita pandai memaknakannya untuk difahami..

hebatlh ime!

NasZ said...

wah..memang detail dan mendalam. nice.

ctk said...

hehehe..bagus2! pengertian yang jauh mendalam...i luv u 'IME' :D