Thursday, November 10, 2011

Blogger disaman?

Bismillahirrahmanirrahim..





apak: ina, ha, kamu dok taip2 belog kan?
saya: gulp!(cam mane apak tawu ni..huuu) aah, nape apak?
apak: ha, jangan dok tulis merapu, kang kene saman, parah apak nak bayaq, makin dogol pale apak ni..
saya: keke, ishh, apak ni, ingat ape tadi, tak delah, ina tulis SS je..keke, dun woriilah!


hehe. ISau apak dengan penulisan ku ini. keke.  Hayoooo.. tawu dok blogger kene saman ari ni? sebab gara-gara membuat fitnah terhadap seorang ahli berpangkat Datuk2 ni ha. Anak datuk ni, balik rumah nangis2 bile terbace blog yang menceritakan keperihalan ayah nye. Wuuuu.. Agak parah ni...

So, apa pun yang nak dicoretkan, yang nak dimerapukan, apa-apa lah yang nak di carutkan dalam belog, pikio la masak-masak dulu. Jangan lah sampai menjerat diri sendiri la ye. Bahaya. Oleh sebab penulisan ni, diri sendiri pun boleh tergadai.

Dengan penulisan, seolah-olah diri sendiri sedang bercakap kan? So, samelah kan? Datuk yang menyaman blogger tu sampai, gelarkan blogger yang membuat fitnah ni ibarat manusia yang bertopengkan khinzir. wuuuuu. Seram pulak mimi dengar.

Lets think before write hokeh! =]



p.s: (masih curius macam mana apak tawu mimi ade belog..kekeke)


24 comments:

fiQ'Ra said...

bahaya lah.. hurmm, so kena berhati hati bila menulis.. hehe :)

Bidadari Syurga said...

ya ke? citer apa? kita wat citer perasan sendiri mcm akak sudah adik... kan kan kan....

ps: thanks ingatkan akak juga...

nuyui a.k.a miss YUI said...

uish..bahaya sungguh..

tu pasal yui takut bab menulis ni..

biar citer diri sndiri..heheh.

sergeant keroro said...

alien pon agaknya disaman ke?

era kecik said...

bahaya ni.. kena berhati-hati bila kita nak tulis sesuatu entri.. kena fikir masak-masak dulu.. ngee~

Gen2Merah said...

tu lah kan.. penulisan itu lebih tajam daripada mulut yang berkata2.. baik berhati2 sebelum menulis

Ezad Skytech said...

kena fikir dulu sebelum publish sesuatu entri tu...

Wanie said...

hehe..pesnaan seorang ayah tu..jangan la ayah tau wanie ad eblog..segan lak..hehe

Ini Kisah Tia said...

huih kauuuuuuuu .. bahaya betol ..

msredcheesecake said...

Kalau nak sgt komen pasal perangai org, tak payahlah sebut nama, general je ldah la.... Bahaya....

syahirooAhmad said...

ha ah.. orang pun gitu gak.. kadang2 sampai 3,4 kali check.. rasa2 ok.. baru post.. :D

mr.ninja ^___^ said...

jgn dogol kn lg pale apak..sian apak..kikikiki..

sha my heart said...

sentiasa ingatkan diri, supaya jangan cerita pasal orang. cerita pasal diri sendiri jer.

maszull said...

assalamualaikum mimi...kena berhati2 la dlm menulis kat blog kitakn kalau salah tulis kes naya plak...:)

Iffah Afeefah said...

Erm apak ade 6sense
Dorang y ske tulis sal isu smse ngn gosip kene hati2 la.

Kutuk2 sembarang bhye

GaRy™ said...

harap2 semua ambil iktibar... gary pun pernah post pasal ni gak... risau2..

zahidah seran said...

jaga2 mimi...
kepala apak botak kang naya jekk..kena cut la elaun utk mimi...

blog mimi suci murni kann..
byk lesson...=))

FasiHaH SupiaN said...

hati2 menulis...

JIJI YU said...

jgn cepat melatah

Faaein Talip Roy said...

apak mimi pasang spy tu.. jaga2.. hahaha.. ;p

Mya said...

itulah menulis mesti beretika dan berhemah =)

Syana said...

haha. nasib la I bukan anak Datuk. kalau tak dah ramai orang I saman. hakhak.

mizzkechique said...

sbb tu takot nk citer sal politik, retis n org² besar kt blog.. huhuhu

ctk said...

sbb tu ct tkot nk buat citer sal org..tkot ada yg trase..hihi

*apak kamu pon ade blog kot..hihi