Wednesday, November 23, 2011

Bismillahirrahmanirrahim.







Berlaku di pasar SiTi khadijah semalam, watak kawan cikmi aka kawan makcik saya lah dengan mak,


kawan cikmi: ha, nasib la ada jugak tepak sirih kat kelantan ni. Nak cari yang tembaga original, banyak kat terengganu..
mak: ha, mujurlah, tak dapat pegi terengganu, dapat la jugak beli kat sini kan.
kawan cikmi: kak tak nak beli ke same ni? ni pepagi ni, orang baru buka kedai, orang bagila murah sikit harga nye
mak: ohh, tak pela kot, haha, bukan nak gune ke ape lagi..
kawan cikmi: tuhh, nanti nak kawen 2 anak dara  nuh, boleh la siap2 get ready dah sekarang ni..
mak : hahahhhahaa ( blurr nape mak gelak dengan pelik =.=)


saya yang dalam kehujanan memayungkan mak, sedang blurrrr macam kerang gemok yang dimakan orang.. errrrr..pakcik, beli kat pakcik je, tak yah pujuk mak saya..haha. nasib mak gelak dengan pelik, tak dengar kot apa pakcik tu cakap sebab bunyi hujan kuat sangat... ayoooo..apakah iniiiii? =.=

Selamat malam semua!






p.s: tulih awal sikit sebab dah tidoo ni, penat kaki berjalan kat kelate kat kelate =p




31 comments:

♥ p a a n i ♥ said...

haa..mak bagi hint kot suruh awk kawen :D

ciK LyndaWawa said...

edang blurrrr macam kerang gemok yang dimakan orang.

hehehe..nah imagin ni camne..hehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

pi kelantan ke?

Kakzakie said...

Mak patut beli, boleh mimi pakai tak lama lagi hihi.... Mimi malu ke nak suruh mak beli?

era kecik said...

waa.. aimie gi kelantan? jom singgah umah era.. hehehe

mas saari said...

hehehee...dah ada hint tu!

ShahzCudin said...

gelak ada makna tuh..get ready..

Juliet_iRa~" said...

ehem2...;p

x lama la tu..kekeke

Rai said...

habisslaaa...ayokkk...hahaha..

hira said...

hahaha. jangan lupa jemput ye kak. hoho

Kancil 8349 said...

negeri yang kancil belum pernah pergi lagi...jauh tu

Iffah Afeefah said...

hahaha k ngh pon nk g kelate

ape lg beli jek la

atok skong nye la

Abg Stalker said...

mak gelak nk menantu tu.tlg la faham ye cik aimie. ;)

cili_kering said...

oh kelantan...xpenah lg g klantan...

heheh..kawen oh..kawen!!!

Saiazuan said...

hehe klantan ganu, dua2 tak pernah g..

A retarded kitty said...

eceh, kalau ehem-ehem nanti jemput saya tau

Wanie said...

lor rugi la..dah alang2 pegi, beli la siap2 kan mimito..wewitt..gelak perli ke mak mimi tu?

Lia Irdelia said...

waahahhaa..
dah tak lama la tu.. :)

farhana said...

Nasi minyakkkkkkkk!!!! :P

Lea Isnawi said...

wahhh..jauhnya shopping sampai kat kelantan

Yayan. said...

haha gelak mak gelak tersiratkah? ^^

syakey said...

xpa2,nanti smpai ah seru kawen XD

ekabukanmakcikkau. said...

Sebab mak engko ingat ko ni alien dan kau x sebenonye tak wujud . Tulah mak kau heran camne pakcik tu boleh nampak engko padahal mak engko dah buang ko dlm tong sampah tadi hakhak . Kau faham tak? -..-

miss Fyqa said...

x lame lg mkn nasi minyak leteww.. hehe

Spontaneous Thursday 5

zareliqa afiqa said...

wah! green light ker? heee :D

Juliet_iRa~" said...

ahaa..

jom2 g ladang teh pastu photoshoot smpai penat..;p

Bulan Syurga Firdaus said...

waa ok gak tu hehehehe

iyan shazlind said...

haaa petanda da dekat la kot masanya..hehehe

Lady Shana Sweet said...

ada makna tu.. hahah

sue perbs.. said...

hihihi.. cepat2 la kawen

Kaca Lensa said...

hee.. xlame da tu mimi.. g klate ke mie? waa.... xikut..