Wednesday, November 2, 2011

lessOn 112

Bismillahirrahmaniirahim..




hari sarapan makan cekodok pisang
disertai pula milo bersusu
sasuke rindu berbelog sampai ke siang
maka berlessOn hari ni supaya tak lesu


Selamat pagi kome!
selamat hari rabu!
Good Wednesday!

heeee. Buat apa pepagi ni. Sasuke seperti itulah. Kurang bercakap dah kerana sakit tekak. Mungkin nilah hikmah Tuhan bagi sakit, kurang sikit nak bercakap kan. =]

Walaubagaimanapun, digagahkan untuk menaip lessOn hari ni. Itu pun simple je ni. Memandangkan sasuke tak normal lagi hari ni ye.





Doa di atas adalah : Doa ketika Sakit

Memandangkan sasuke masih sakit, tak de apa yang dipikirkan dalam kepala ni melainkan sihat dari sakit ini. Emm3.. Sakit merupakan hadiah daripada Tuhan kan..

Hadiah supaya kita lagi dekat dengan Dia, dan beringat, kalau Dia nak tarik nikmat apa-apa pun, dalam kurang daripada sesaat pun, nikmat itu akan hilang serta merta. Begitu berkuasa Dia terhadap kita kan.

Ingat sihat sebelum sakit okeh! 



p/s: Ha, gambo tasik beku tu, betul2 la mimi snap kat Korea, hehe. Mimi kesana tahun lepas, dengan classmate. Kome nak pegi korea? kumpui duet dari sekarang okeh! Kalau plan betul2, asenye takdelah mahal mana. heeeee..



16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

doa time sakit..

moga cpt sihat yer..

Lea Isnawi said...

wahhhh...gila best dpt g korea. jeles2


kesian sasuke sakit tekak

Iffah Afeefah said...

dlu mse knl oph

mmg tak caye opah g korea

hehe atok jeles x bace entry tol opah tu

Chegu said...

sakit tu utk hapuskan dosa-dosa kite, dulu saidina Abu Bakar, kalau da lame dia tak demam, dia akan takut, sebab dia risau Allah da tak hiraukan dia lagi, tingginya iman para sahabatkan

mas saari said...

sakit tu mengajar kita erti sabar!

asfira aminuddin said...

sedapnya breakfast u dearrr! :) terima kasih letak doa ketika sakit :))

Qhaifa Nur said...

makan cecodok pisang...akak cucur tepung

moga cepat cihat...

Kakzakie said...

Sekejap dah hari rabu
sarapan pagi memang perlu
sakit berdoalah pada yg Satu
menyerah diri pasrah selalu

miss Fyqa said...

Allah menguji kita dgn rasa sakit, supaya kita sentiasa mengingati NYA :)

naim said...

salam akak

semoga cepat sihat. :)

anismelon said...

get well soon..muhasabah diri..sakit toh penawar dosa..heee

JIJI YU said...

brapa ko berhabis nak gi korea

ShahzCudin said...

tq kongsi doa ni..
g korea jln2 ker?

Faaein Talip Roy said...

semoga cepat sembuh mimi..

wah.. dah pergi korea.. bestnya.. ^^,

jeles ni.

Norlida Ramli said...

wahhh..dh g korea???bestnyaaa..huhu

ctk said...

wah..kaye kamu pergi korea...jeles2...huhuhuu

*semoga sembuh syg :)