Sunday, November 13, 2011

menunggu di luar garisan

Bismillahirrahmanirrahim..








You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living behind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored


The world will force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
the first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

(waiting outside the chance ~ Greyson Chance)




Alahai, comelnyela budak ni kan?hehee. Terpengaruh sebab semalam ah ni, tengok dia dengan si Najwa Latif tu nyanyi. Owangnye kecik nye, dengan bapak piano yang besaq tu..heeeee =.<

Tapi kan..betul kan! kalau kita masih berada di takuk yang lama, macam mana kita nak capai Gunung kat si nuuuuun jauh sana? Mungkin kita perlu step, "outside the lines" untuk kita sampai ke  Gunung kan. 

Daripada melihat bumi ke bawah, cube lihat terus pandang ke depan, sesuatu yang lebih menggembirakan di depan, dan untuk sampai situ, langkah perlu lebih maju dan maju dan maju terus ke hadapan.

Mimi pun sedang "waiting outside the lines", tak sabar nak jengah "lines" yang baru! Hoooyeeaahhhh! =.<


(entri ni dibuat mase tengok katon, dan sekarang dah kuaq, heeeee, hepy weekend kome! =.< )





12 comments:

Iffah Afeefah said...

kua kemane la opah ni

merayap je keje

JIJI YU said...

aku dgr bdk ni nyanyi smlm..x der la best sgt..

msredcheesecake said...

bape la umur adik ni? suara besar....

lagu cam ni cam terkena kat batang idung akak je... hhee

Lia Irdelia said...

akan kumenanti dan terus menanti..
:)

yen(toka ziizokukuto) said...

budak tu unik gak key suara dia :)best

sue perbs.. said...

best jugak lgu ni.. motivasi utk terus maju.. jgn tkut2 nak maju.. huhu.. peringtan utk diri sndiri

naim said...

kalau lagu omputoh, naim xberapa minat sangat

♥ p a a n i ♥ said...

memang kiut!

Nur Zulaikha said...

tomeyyyy

Mohamadazhan.com said...

suara budak tu tinggi juga...terbaik.

Mutiara Bernilai said...

sangat suke lagu ni

sangat suke lirik ni

sangat suke tengok tangan dia maen piano

sangat suka suara dia

sangat suka muka dia..ops!

:D

truly cute!

zahidah seran said...

akak pun, waiting outside the lines..

bilalah berani mahu melangkah...

ish..ish...ish...