Thursday, November 17, 2011

ada peluang lagi tak?

Bismillahirrahmanirrahim..




Dulu mase kecik-kecik, kalau pegi sekolah, mesti cikgu tanya, apa cita-cita kamu?heee.. Dengan bangga nye bercakap, "saya nak jadi JuruHebah radio cikgu" erkkk! sume paling muka kat mimi..hehe.  

Orang dolu-dolu cakap Juruhebah, sama la maksudnya dengan Deejay Radio atau Pengacara Radio tu, ala FBI (faizal Ismail) tak pun FaFau (Farah Fauzana) tulah. Mungkin telinge dok dengar siaran kanak2 ari2 tu yang jadi cam tu kot. Pulak mulut ni, asek potpetpotpet =p

Pulak kalau jadi juruhebah, orang hanya dengar suara kan? Takyah tonjolkan muka, malu asenya orang tengok mulut dok bercakap banyak ni. Huwaaaa, pulak dapat layan orang sembang-sembang.  Dapat pulak yang merapu meraban,haha. =p

Tapi apakan daya, pemilihan ke universiti tidak ke arah itu. Dan asenya mimi tak mampu nak jadi juruhebah yang baik gak. Sebab ape? sebab GAGAP!  Tak tawu gak cam mana nak kurang kan kegagapan. Mungkin kene bertenang masa bercakap.  Masalah utama jadi GAGAP ni sebab cakap nak macam bullet train.

Kalo jadi deejay radio macam ni, elak kene boooooo jeklah. Orang pun nganga jek nak paham. Cakap dengan laju pun boleh undang kegemukan? huwaaa.. betol ke weh? heee.. So, mimi kene bercakap tenang, slow and steady. Kene buat latihan pernapasan la setiap hari..kiki..=p

Ada peluang tak lagi mimi nak jadi juruhebah?kiki =p



11 comments:

niesa said...

halu....halu...halu...mimi in the house

kura said...

ooo. nk jadi juruhebahh. kuat bercapak la ni ye? amboii. hahah

Iffah Afeefah said...

cakap byk xsemestinye ley jd juru hebah

tp sore opah comei
kompem dapat

tryla

Cik Azizah said...

hanya di radio ku dengar suara mu..hehe

Bidadari Syurga said...

ya ke? tgk dj gagap biasa aja.... heeeeeeeeeeeee...

Saiazuan said...

tak brapa gemar mendengar radio..hehe :D

Asyikin said...

takpe, jadi blogger je cukup pastu tak jadi juruhebah, jadi penulis la pulak. keh keh keh

SoLy SoLicious said...

waahh,.... juruhebah !! p audition la...heee

naim said...

cam best je.. kat mana ek>

msredcheesecake said...

Gagap camne pulak? Neves ke? Jadi deejay org kawen la...

Addin said...

addin tak reti nak cakap depan public. hoho