Tuesday, November 15, 2011

12.30 am~ BOLaT BuJur KehidUpaN

Bismillahirrahmanirrahim..








" haaa! Nasib sempat sampai, kalau tak tadi, dah babai jela dari jauh,"  laung suara comei Si Bolat dari jauh..


"hehe, orang kene saman tadi!, haha, nak kejar masa punye pasal, traffic light abis langgor," sengih si Bujur sambil buat muka tak bersalah dengan penuh rasa hemah lagi macho kan.

" hah? kene saman? adoiiii, kalau ye pon nak kejor mase benti la kat traffic light tu. Main redah je nape nye? kan dah kene saman. Adoiiiiii, sian kamu! Bujuuuuurrrr, soriiii...," Rasa geram terus lenyap sekian detik berubah dengan pantasnya.

"Laaa, lekkk ahhh! Tak de pape ahhh, dah motor depan pun pecut je, orang pecutt jela, ala, dua2 kene saman. hehe. Tak de papelah, tok sah isau oke," sedaya upaya Bujur menenangkan keadaan yang seakan menjunam menjadi MERAH.

" Emm, kalau tak kerana nak hantar kite, mesti kamu tak kene saman kan..Bujuuuurrr soriiii...," sedih Bolat sambil kaki laju berjalan seiring dengan Bujur menuju ke ruang tempat duduk di sekitar airport.

"Tak de papelah.. Dah la. Jangan sesedih ye. Nanti orang pi bayar saman ni ye..," Pujuk Bujur lembut sambil memeluk helmet yang macam lebih besar daripada orangnye. 

Keadaan menjadi sunyi, sepi dan seakan tidak ada yang bersuara lagi. Kejanggalan mula berpaut di hati masing-masing dan terus sepi sendiri.

" Emm, nanti balik elok-elok tau lepas antar kite," Suara Bolat memecah sunyi tetapi tidak melihat si Bujur. Suara hanya terus lantang ke depan.

" Iyeerrrrr, jangan lah isau. Semata-mata nak hantar mama la, orang datang sini taw. Kalau tak dah lame dah balik kampung kelmarin," Balas Bujur  sepantas angin menderu.

mama? Aku ingat dalam YM je sebut mama, erk! kejang otot terus. Bolat mengerut-ngerut dahi, penangan "mama" dari mulut si Bujur tadi.

"Emm, yelaaaah, sampai kene saman ha. Serba salah taw. Emm3.. yelah.. Dah bape lame eh kita tak jumpe..," Segera menukar topik. Malu!

" Aiii, budak engineering kan, kira ah sendiri..hehe,"  Si Bujur lagi tersengih macam oren masam!

" Huh! adoiiiii, tak de kene mengena kot..ayooo..yelaaah..kire2..emmmm,campur tolak, lame jugaklah kan, malas nak kire, kire sendirik! budak Bisnes kan? "  ha, ingat kau jek boleh buli aku! hah, amik!

"haaaaa, yela-yela, esok-esok la kire.."  tenang Bujur menjawab sambil tersenyum..















kalo ajen, nanti ada la sambung eh.. hehehe, Nunite! =.<



15 comments:

faridah nazurah said...

bila kawan lama bertemu kembali.. hahaha macam ni la jadinya kan?


nak coolblog tak geng?

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. ni cerita cinta si aimie amalina ker? hehehehe.. ;p

EyqaLuvender said...

bolat tu mimie eh?hik3

Lia Irdelia said...

sila sambung ok..

hehehe

Fatin Mraz said...

aimie amalina yg bolat ke yg bujur tuh.. hahhaa

ShErA said...

yg bolat ye.. hehe

Iffah Afeefah said...

erk adekahhhh??

atok tgk opah ni

ps: Ade skit kene baiki..tang ejaan je=)

Mehmed - said...

sekarang berkawan dan esok mungkin bercinta..ye? macam tu lah cinta..Ahaks!

paAni said...

kne saman ke? kuikui.. sabar ajelah.

Luqeem™ said...

sape la bolat tu..hehe

oh nanti nak cerita pasal saman..huhu

Bulan Syurga Firdaus said...

hehehe mcm2 kn....

Bell said...

pic tu comel...

Fara E's said...

comel sgt !

anismelon said...

yey..anis baru je g bayar saman semalam..weee

naim said...

Cepat sambung akak.