Saturday, November 19, 2011

dah sampai kedahhh nohhhh

Bismillahirrahmanirrahim..





Alhamdulillah =]
cek dah sampai kedahhh! heeee.. SEmpat tak rindu? hehe, Mimi sempat jugaklah rindu kat kome! Ase memang cam tak boleh nak berpisah dengan belog..kikiki =p

Dalam menghadapi komplikasi kapal terbang melawan awan tebai tadi, fuhhhhh, senak jantung den. Sepanjang naik kapal, tak penah pulak jadi macam ni. Alhamdulillah, Tuhan masih memelihara isi dalam kapal tadi..=]

Sempat jugaklah membuang masa dengan kamera bukan DSLR ni, heeeeee..



Tawu dok ape mimi pikir mase tengok awan ni? keke, ase nak kasi pecah cermin tu, nak makan awan tu, macam makan gule-gule kapas..kekekee.. Subhanallah =]

Ada tak wujud pape kat "kerajaan langit"  ni? Wallahua'lam..




Nampak Tak kawasan yang mimi bulatkan tu? heee.. Sori taw kalo tak nampak, almaklumlahhh, ni kamera lagi canggih dari DSLR, hehe. NI dah nak masuk daratan. Daratan yang bersempadan dengan laut China Selatan..heeee..

Okeh.. tu masa dari KK-KL ha. Dari KL-Alor Setar tak leh nak amik gambo, dah kelam maya dah ha. Nampak lampu kelip2 je.heeeee..

Alhamdulillah.. Sampai juga semenanjung, tanah tumpah lahir ku..=]
Esok pagi baru nak berangkat Ke Gerik Perak, terus pi kenduri kawin plak tu kan.Hehe. So, mulai esok dan seterusnya, mimi akan usahakan yang terbaik ye untuk hupdate. 

So, saya berpuas hati dengan Air Asia pada penerbangan kali ni, kerana mematuhi aturan waktu,heeeee =]

Tapi, sistem Air Asia untuk mendapat boarding pass kat Mesin ala2 Mesin ATM tu, agak menyukarkan orang ramai. Sebab ape? Tak semua manusia kat dunia ni tahu nak gune mende2 alah IT ni, walau dunia dah canggih kan. Macam orang tua, cenggana tu?

Tadi, mase mimi dok tekan2 button kat mesin nak dapatkan boarding pass, atau nama lain nya tiket, ada 2 orang yang kuis2, psssssttt2 kat mimi sebab tak tawu gune mesin tu. Yang sorang tu, mamat Indon, yang sorang tu aunty Cina tua. Kalo tak de orang yang nak tolong tekan2 mesin tu, macam mane lah nasib deme dua tu kan?


Memang instruction dalam tu, ada pemilihan Bahasa Melayu, dan Bahasa lain, tapi mimi masih rasa  kaedah mesin ni menyukarkan orang ramai, terutama kepada golongan warga emas. Dengan nak belek mesin tu lagi, nak membace mesin tu lagi, nak memaham lagi, bila tiket nye nak kuar dari mesin tu kan? Orang dok beratur panjang kat belakang.

Tu belom masuk kalo mesin tu "hang2" kan? Huuuu. Sangat komplikated. Sampai mak cakap, kalo mak balik kampung sorang, memang tak balik la jawabnye,hehe.. May be, ni salah satu cara nak kurangkan tenaga kerja staff Air Asia kot. Mungkin nak save mase jugak. Mungkin tak nak orang berator panjang, Mungkin lah kan?

MUngkin akan diperbaiki dari semasa ke semasa. Dah macam sesi aduan pulak kan. Heee.. Nak buat macam mana, bende beno, tak boleh nak diputarbelitkan.hehe.

KOme macam mana hari ni?Mimi bersiap sedia nak titon ni..heeeee..



17 comments:

Yatie Awang said...

Alhamdulillah...selamat sampai

Wanie said...

amboi sempat juga die update turun2 flight..haha..welcome to kedah =) tdoq mana malam ni?hotel kah?

Bidadari Syurga said...

wahhhhhhh... jom tido... mesti penat yeak....teknologi canggih selalunya amik masa... pic awan... sayang adik. terharu akak tgk.... thanks yang....

Cik Sara said...

Memang pun! macam i yang tak brape nak celik IT ni, tahu blog n FB je..mmg termenung setengah jam depan mesin tu..heee...
Wahhhhh..kedah kampung halaman tercintaku...(-____-)

Selamat berkenduri.. Jaga makan ye dik..heee

Citarasa Rinduan said...

syukur..

lega hati k.ayu lily selamat sampai ke kampung tercinta

Iffah Afeefah said...

Erm kan de bende beratur tu
slalu wt on9 jek

Iffah Afeefah said...

Erm kan de bende beratur tu
slalu wt on9 jek

cik najihah said...

bes nye dpt tengok2 awan..hihi

Saiazuan said...

tak pernah naik kapal terbang..

Norlida Ramli said...

alhamdulillah..slmt smpai..
selamat mlm mimito.. :)

zahidah seran said...

sedangkan ATM machine pun ada yg tak geti guna tau...
beberapa kali gak org mintak bantuan tekan2 kan nak kuar duit...

suha said...

tak penah nek belon =..=

naim said...

Alhamduillah

:D

anismelon said...

cantik je awan awan..indah ciptaan Allah..

selamat sampai ke semenanjung..:)

Mya said...

sempat lagi snap pics:)

Asyikin said...

HEEE, mcm tu la bila teknologi yang kurang friendly. Alhamdulillah selamat sampai :)

ShErA said...

guna mesin tu memang agak mencabar la... shera pernha try juga tapi tak mahir la... last2 pegi kaunter je