Friday, November 18, 2011

masuk JAWI?

Bismillahirrahmanirrahim..





Cuti sekolah dah tak lame kan?heeee.. Seronoklah semua yang bercuti, seperti adik mimi dan mimi(dah terlebih cuti ni..hahaha).. Dah macam planner bergerak, merancang seboleh-boleh plan, nak bagi cuti tu tak kosong..heheh

Planning ape?
hehhee.. Tunggu dan lihat le..weeeee.. Mane la  bole cite sekarang. Masa tak sesuweeii lagi nak cite. hehe.. Tapi ape kene mengena ngn tajuk ni?heee..

Dah name ujung tahun, bulan 11, bulan 12, majlis perkahwinan yang berderet2 yang perlu diatur untuk dihadiri kan, so,kene la maintain kasi perot leper untuk dibolatkan. Alamat berat yang dah bertambah berat, makin super duper berat la dengan keenakan nasi minyak..hooooo..matai la aku..=.=

Ohhh, larikkkk topik lagiii..hee.. Tak, nak cite, selain dari program menghadiri majlis kawin, harusssla banyak jugak ektibiti masuk JAWI. Ape kebende nye masuk JAWI ni? ADa orang paham tak istilah ni?

Ha, tak tawulah sejauh mane istilah ini digunapakai di daerah, mukim, negeri lain kan, tapi kat kampung mimi, orang panggil BERSUNAT tu, MASUK JAWI. hehe. Program MASUK JAWI beramai2 la katekan. heee..

Dalam keluarga mimi, hanya Apak sorang jek laki, so, nak jadi Tok Mudim aka nurse aka doktor bersunat tu mang takkkk la kan, nak tolong jage owang bersunat pon mang takkkk la kan, nak tengok owang bersunat lagi takkk la kannn..haha. Semua nya tak.. Tak tawu mane yang YA. hehe..

Teringin gak nak ada pengalaman menyebokkan diri dalam upacara MASUK JAWI ni.hehe. Tunggu kot ada rezeki nak ada anak lelaki..(ape ke gatai beno entri ni..hahaha).  KOme ada pengalaman menghandle orang bersunat tak? Yang laki tak yah jawab kot..haha.. =p




p.s: hehe, pengaruh upin ipin takot kene MASUK JAWI la ni..hehhe..



24 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..sbr..tunggu masanya..

twin leh tgk sndiri..ngeh3..

Iffah Afeefah said...

hahahaha mengade nye la entry ni

gedik kan

tggu ank ye ehem3

atok cpt2la haha

Asyikin said...

owh baru tahu istilah baru.

Hoohohoho, gatai nooo!

EyqaLuvender said...

aiyyok..kna potong..hik3

Saiazuan said...

adoi, nak kena potong.. *eh dah kena potong lalalala~

oli-go said...

hhahhaahhahhaa..ade sorang je adik lelaki..bese je time die bersunat tu..

diana said...

pernah tengok maisara bersunat je.:p

semutsengal said...

Err,

kau nak msuk jawi ?

SoLy SoLicious said...

musim cuti skolah meriah berjawi ramai2...hee

Sunah Sakura said...

eh tadi macam dapat mesej juga pasal masuk jawi ramai2 ni..

Wanie said...

nape excited sgt pasal masuk JAWI ni mimi?hahaha..ke mimi yang nak bersunat..err :P

penah je jage abg dulu mase die sunat..mase tu kecik lagi, baru tadika kot..keke

ILA HonEyBuNNy said...

hehe....

ok mimi..nanti kita tunggu ada anak lelaki eh...

teringin jugak..masa adik bongsu laki msk jawi...xsempat tgk..eheheh

ILA HonEyBuNNy said...

hehe....

ok mimi..nanti kita tunggu ada anak lelaki eh...

teringin jugak..masa adik bongsu laki msk jawi...xsempat tgk..eheheh

ILA HonEyBuNNy said...
This comment has been removed by the author.
ILA HonEyBuNNy said...

hehe....

ok mimi..nanti kita tunggu ada anak lelaki eh...

teringin jugak..masa adik bongsu laki msk jawi...xsempat tgk..eheheh

ILA HonEyBuNNy said...
This comment has been removed by the author.
msredcheesecake said...

Msred masuk jawi dgn adik msred je... Heee....

Da sihat ke?

fathiahRAIHANA said...

dok tggu nk cr pnglaman jugak la cuti ni
cousin nk masuk Jawi ,hihi
ketaq dah budak tu skrg .

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. masuk jawi.. yeay.. cuti sekolah dh bermula dah.. bagi yang dah tak de skolah petang ni lah.. hehehe..

mas saari said...

2 atau 3 tahun lagi turn anak akak pulak!

Myez.. said...

cuti2 mkn nasi..
cuti2 makin b'isi..
tp xpe..janji sume yg disayangi..
ade d sisi.. =D

zahidah seran said...

ade 4 org adik lelaki.
tapi serius tak ingat bab nih.
sebab tak jaga pun..lalalala...

naim said...

Semoga adik x takot. :P

Marina said...

esok kakak ipar wat kenduri jawi anak dia...stat awal bulan ritu pon dah byk invitation kawen...byk makan pree tiap2 weekend ..heee~