Monday, October 31, 2011

semua orang bijaaakk woo!!

Bismillahirrahmanirrahim..




Didapatiperbuatan pecah rumah, sebanyak 24 buah rumahsemuanya adalah akibat kelalaian tuan rumah sendiri.Kunci rumah diletakkan di dalam kasut atau dibawah pasu bunga. pesalah laku terdiri daripada berusia 7-8 tahun.

Sekian daripada saya, cekmimi..








ehem! ada gaya macam pembaca berita tak? hehe.Kalau tak pon angguk jela ye. Berita tu yang lebih penting dari penyampainye kan?=]

Otak pensurikk dah maju dah loo niii aihh. Deme lagi cerdik dari kita. So, kita kene la pikir macam pencurik jugaklah. Lepas ni plissss and plissss jangan guna taktik lama okeh kalo nak nyorok kunci sekali pon.

Bawa jek kunci rumah tu sekali kalo kita pi mane2 ye. Kalo  ase kongsi2 umah, ha, buat spare part sowang satu. Selamat! 

ha..

nak bagi tawu satu rahsia ni. Dulu mase kat hostel, masa study dulu, kalo malas bawa kunci, nak tawu boh kat mane?














dalam peti ais..hehehe =p
hanya penyimpan dengan Tuhan je tawu lokasi dalam peti ais tu kat mana.hehe.peti ais tu, ber fungsi sebagai penyimpan kunci =)



24 comments:

msredcheesecake said...

peti ais sape plak la jadi tempat sorok kunci tu? hhee

Nadzirah K. said...

peti ais pun boleh jadi tmpat smpan kunci,hehe :)

Yatie Awang said...

lagi satu mimi, dia orang ni kan suka war war kan bila tak ada dirumah, siap tulis kat wall fb lagi, macam mana pencurik tak datang hahahhaa betul tak 2x

Nizam Ijam said...

mcm mana leh simpan kunci kat situ??jhehe

fadhdeela said...

mcm mana leh simpan kat dalam peti sejuk???huhuhu :P

ShErA said...

tak pernah dgr lagi simpan kunci kt peti sejuk... lain dr yg lain sungguh

Ezad Skytech said...

hee...tak pernah lagi simpan kunci dalam peti ais ni..unik3...haha~

maszull said...

assalamualaikum mimi...nape letak kat situ kalau ada kes kn susah...tapi tempat yg x dijangkakn...:)

EmpayarUtama said...

Erkkk... :)

..cik gugu.. said...

peti ais.. mcm mana simpan? dah tu pintu uma x kunci?

SoLy SoLicious said...

peti ais? hebat2..hee..kite smpan sendiri je lam poket..

Saiazuan said...

hmm idea menarik~

..ika itu aku.. said...

peti ais ekk..
memang bijak!!!!!heeee

Lia Irdelia said...

idea yang sangat kretip dan inovatip tu..
hehhe

Syuxer said...

hahah kreatif lokasi penyembunyian tuh hehe..tak terfikir plak hehe..

tapi kan kalau pintu rumah dah berkunci camner nak simpan dalam peti sejuk? hehe..ke peti sjuk dok kat luar heheh..;p

Cik Jannah said...

yang tak tahan tu dak 8 tahun py keja.

yua said...

hebat tuh yg taruk dlm peti ais haha

Umie Artoqiemie said...

apply la jadi pemberita kah3.

kura said...

dalam petiais? amboi..... haha

ctk said...

hahaha..xpenah try lg letak dalm peti ais..hihi..


*lau dalam kasut selalu ltk..ceh! da thu rupenyer..haha

Dzarief Zuhdi said...

owh no.. skang utm dah tak bagi bawak peti ais.. huhuhu..

takper.. tv masih ada.. hehe

slalu letak kunci kat atas pintu ja.. yg pendek konfeerm tak sampai.. haha.. erk

EyA edamanhatiku said...

haha repot cm diragui kbenarannya jak tu..peti ais? ltak dlam ais ka bila nk guna bru pcahkan ais tu hehe kreatif tul

Eera Shera said...

menggigil kunci tu..sian die..hehe

Iffah Afeefah said...

slalu letak kat atas pintu kikiki