Friday, October 7, 2011

moh kite geliatkan lidah kite

Bismillahirrahmanirrahim...



ehemmmm
sebelom mimi nak menggeliatkan lidah kome,
meh nak jamu dulu mata,
mai deeekaaaat sikit meh
yang lope pakai spek, yang boh spek atas pale,
cepat pakai spek molek-molek
ada bende baik punye nihh!



.


.
.
.


.
.
.
..
.

.
.
.
..

.
















haaaaaaaaaa..mempersembahkan! ape die ni? kekeke.. mesti kome nak cakap desert kan? no2! okeh! dah bersedia nak tergeliat lidah anda? heee.. Nak bawa kome merasai dunia Frech!hehehe

makanan-makanan di atas adalah daripada suku kaum : Amuse Boucher
Cara nak sebutnye adalah : "uh-MYUZ-boosh"

okeh! dah tergeliat ke? ke belom lagi? hehehe.. 
sebut betol-betol ye.. heee..  Dalam bahasa melayu nye ada : Penghibur mulut. Penghibur mulut ni dihidangkan sebelom dinner, sebagai tanda Chef mempersembahkan makanan-makanan mereka nanti.. keke.. Macam-macam aihhh ~ Nak sebut kemain tergeliat, nak telan nye, tak sampai 10 saat pon..=p


Selamat menggeliatkan lidoh kome! =.<

sumber Google dan Sini 


25 comments:

Bigdaddyz said...

tergeliat pun tak per asalkan sedap...hee

zahidah seran said...

terhibur mulut lepas tergeliat...
okeyle tuh...

NA said...

Yeah nasib baik dah tau camne nak sebut. Terima kasih atas jasa siri Top Chef, Kak Wina diperkenalkan istilah ini.

Memang sebelum kita makan, kita diberi amuse boucher tapi kuantiti sedikit sebab nak kejutkan deria rasa kita.

-wina1979-

EyqaLuvender said...

amius bushhhh...haha..
ade bunyi la tuh...

Zul Fattah said...

mak aii.. ko buat aku rasa lapaq r..
entry yg kejam.. haha...:P

JIJI YU said...

kejam bebeno gambornye

shafiqabdshukor said...

best..
harga je tak best..
hahahaha

budak penjara said...

x terliur pon..aku lebih gemar makanan kg je cam pucuk2 ulam..hehe

Bidadari Syurga said...

kejam betul.... haish.... akak diet ok...?

Yatie Awang said...

akak tak berkenan satu pun hehehe

Wyna Nubies said...

As Salam,

tak tergeliat pun lidah..sbb x sebut pun..
satu pun tak menarik hati..wahaha~

SoLy SoLicious said...

bikin perut berkeroncong ha..

delarocha said...

tak nak makan..nak simpan dalam almari bleh?? buat hiasan..ahakss

Ezad Skytech said...

dapat tengok pon jadilah..hee..
nasib baik tak tergeliat lidah ni nak menyebutnya...hee~

anamizu said...

lidah tergeliat sbb jenuh dok telan ayaq lioq je nih! adeh :P





luv,
cik ana

Lea Isnawi said...

malas nak sebut, mimie bukan dgr pun
gagagag

tp mende ni nampak sedapp


ishhh

Lia Irdelia said...

bila mau belanja eskem... hehehee

Panggil Aku Han said...

segala2 nye tergeliat...gambor die aduh...

Run Away said...

cute ar..mcm mana nak mum neh..tak sampai hati ar....;d

syakey said...

mlot ponn ada penghibur. HAHA

maszull said...

salam mimi..... tergeliat menyebutnya x kisah tapi makanan nyer tu terliur mama dibuatnya....:)

♥ norlida ramli ♥ said...

wah..nmpk sedapnya..yummy :)

[sutera kasih] said...

tergeliat lidah akak nk nyebutnya dek haha

[sutera kasih] said...

tergeliat lidah akak nk nyebutnya dek haha

zareliqa afiqa said...

tergeliat dan tertelan 10 kali air liur ni.ahaha ^^