Tuesday, October 4, 2011

cara-cara meng IRON baju

Bismillahirrahmanirrahim..






ironing by ~ EvanLins


eh, eh, iron ni siap jelir kat aku pulak..sekeh pale satgi baru tahu..kikiki.. BUkan iron yang disekeh, tangan yang terbako dek panehnye iron =p

okeh, petang ni, mimi nak ajor cara-cara men IRON baju ye.. eh, sebenanye, tak lengkap ayat tu..

cara-cara meng IRON baju KEHIDUPAN:

peralatan yang diperlukan :

seketol IRON ROH dan JIWA
sebatang papan atau meja IRON board KEILMUAN
sumber tenaga elektrik motivasi hidup yang power dalam diri!
pape baju atau seluar kehidupan


okeh...eh..ada tertinggal..


mestilah ada pengiron, empunye pelayar KEHIDUPAN itu sendiri..


okeh, dah ade sume, jom tengok care-care nye pulak :

1) bentangkan papan iron tau meja keilmuan tu..Bentangkan.. keluarkan segala ilmu yang kita belajar dahulu, kalau tak cukup lagi.. sila cari papan iron yang lagi beso.. yakni.. ilmu alam, ilmu Dia yang luas nih..

2) dah bentang papan iron, sile hidupkan sumber tenaga elektrik. Sila gali dan mencari motivasi dalaman yang sebenanye wujud dalam jiwa kita. Sebenanye, semua orang ada kekuatan diri, cume perlu gali dan cari.. pasti jumpe!

3) keluarkan baju atau seluar kehidupan itu.. setelah berjaya jumpe kekuatan, motivasi, sile  iron baju kehidupan itu hokeh! 
campurkan ilmu yang dipelajari+ motivasi kekuatan dalaman= layari kehidupan


4) dah siap iron! alhamdulillah.. selesai.. segala kekusutan, kekeronyotan di baju kehidupan, pasti akan berkurang dan berkurang.. sudah berusaha, pasti ada ganjarannya! =.<



eh, tertinggal.. kalau nak iron sutera, kene ada air kan? lengkapkan ironing tadi dengan AIR yang terus mengalir tanpa henti itu.. Yakni, teruskan kehidupan.. Jangan pernah give up!

kalau kekurangan air sekalipun, IRONING kekusutan hidup, walau merasakn diri masih kurang seperti kurangnya air tu kan? sekurangnye, masih ada semangat dalam diri untuk berubah! hidup takkan berhenti selagi belum ditakdirkan oleh-Nya..

teruskan iron dan iron selagi berkesempatan!


okeh, selamat mengIRON kehidupan anda ! =.<





16 comments:

bobiedanbad said...

selamat "mengiron" kekusutan hidup dgn tenang :)

JIJI YU said...

tlg ironkn untuk ak

Kancil 8349 said...

comelnya gambar iron kau tu

NA said...

Eheh tengok tajuk ingatkan memang nak ajar iron baju betul-betul. Rupa-rupanya 'iron' kehidupan.

-wina1979-

Panggil Aku Han said...

aimie tlg iron kn...kedut die ssh nk hilang la..hehe

Iffah Afeefah said...

Nak opah ironkn.tgn skit lg

Nadzirah K. said...

ironkan utk kita jugak,hehe :)

Cik Sara said...

eheh..sedih cikgu-cikgi bm..menyeterikakan..

baik murid-murid.. sila seterikakan pakaian kehidupan masing-masing..=D

NasZ said...

wah..kreatifnya. tak terfikir nak tulis camni. best2.

MOHD NASER.com

Zul Fattah said...

Wahh.. terbaik r.. jiwa aku kusut r.. tolong ironkan?

Elih Japahar said...

Haha..siap buat entry mengion lagi tu..nice :)

exora said...

salam kenal..follow u

Freaky said...

pergh iron yang penuh dengan motivasi ni. bagus betul iron macma ni

KaK LimAh Si SupiR said...

jom kite mengiron! ^_^

Mya said...

wahhhh meaningfulnyeeeeeee :)

ctk said...

wah..cOnfem xkusut da cmni...tp kadang2 blackout..xdpt nk cri sumber elektrik tu..huhu