Wednesday, October 26, 2011

12.00am ~ kenapa ye?

Bismillahirrahmanirrahim..




Esok cuti se Malaysia kan? okeh..adik sekolah tadika pon tawulah mimi. Tak de, cume nak membebel la untuk last entri  ari  ni,

kalau kome tidur malam kan, esok nye bangun, penah tak rase lesu, lemah tak berdaya, sampai nak bukak kelopak mata pon tak dayo den nak bukak nya? penah tak? penah tak?

okeh, nak buat check list!
1) sebelom tidur ade pikir masalah jiwa dan raga?
2) ada nangis sampai bangon pagi mata jadi panda?
3) penat sangat tapi tidur lambat dan bangon awai esoknye?
4) solat isyak tak sebelom tidur? heee =p
5) tidur over dose or tidur kurang dose?
6) minum kafein (teh or kopi) ? <---- saya la tue, keke
7) sebelom tidur bace doa ke bace mantera?
8) sebelom tidur basuh kaki tak?
9) makan sampai senak tak boleh nak napas?
10) tidur ganas?


hah! banyak sangat check list nak taip, apa yang kome ni buat sebelom tidur, tapi cukuplah 10 ni je kan.

Ha, sape-sape yang ade buat 10 mende nih, mesti esoknye bangun pagi jadi biskot empat segi yang lemau tu. kan2? tak caye, buat lah..hehe

janganlah buat taw! tak sehat! (tapi tang nangis tu tak bole nak elak..huhu) , sian kat sistem tubuh badan. Pastikan kome jauhi 10 mende ni okeh. Kalo tak dapat nak jauh pun, just kasi reduce pon da okeh.

Ala, cam orang tua cakap, "bile dah selalu asah pisau lipat tu, pelipat pun dah tak de dah.. by dr. aimie

jom2 tido, sok cuti, nikmati tidur yang besshhhh malam ni..keke.. selamat malam taman bunge lily!



13 comments:

Lia Irdelia said...

wahahhah,,
macam2 pesanannya..
selamat tidur yer..
mimpikan daku.. heeee

Iffah Afeefah said...

Nak je ngis smpai mate jd pnda tu

sis92 said...

selamat malam
baca doa dan zzz
jangan kencing atas tilam hehe :)

Cik Muda Sae said...

tAMO la tido ag.....

bsk kan cutii....

niesa said...

mmg tak bole tido

Jasman said...

jgn lupa pakai alat yg halang dari berdengkor tu...dh lupa ke...hehe

Norlida Ramli said...

hehehe..sblm tido suka berangan2...hak hak

budak penjara said...

seblom tido aku tak pk pe2..tarik selimut..terus tido..haha

Addin said...

betul betul , ada chemistry :)

ShErA said...

banyak sungguh checklistnya

ctk said...

ct solat isyak dulu..nti xtenang..hihi

Totie@Tomy said...

akak ni pulak payah nak tido sekarang..anak dalam perut makin besar makin aktif..hehe

Wanie said...

hoho..selalu tido overdose, memang bangun je rase nak tdo lagi :D

nange stu pun mcm penah je..hehehe