Monday, October 24, 2011

Hasil Analisis

Bismillahirrahmanirrahim..



okeh, asenye macam dah tak de sesape nak menjengah ke entri tu lagi, maka mimi akan membentangkan kertas graf ataupun setat bukak Microsoft Exel untuk menganalisi jawapan yang mantop-mantop yang diberikan  tadi..

Ups! maceh ye sesape yang sudi singgah+komeng2 entri yang INI :

yang pangkah terus : 2 
yang bace je : 15
yang bace+ follow : 9
yang bace+komen+folo : 8

haaa.. ni mimi buat analisis ikut peraturan Kerana Lily jek.. heee.. Macam-macam mane pun, trimasss bebanyak yang sudi bace dan komen ye entri tadi =]

 Secara rawak nye, semua blogger or reader ini akan membaca  apa pun isi yang terkandung di dalam belog yang mereka kunjungi buat pertama kalinye kan? 

Tetapi asenye,kekadang la, pes impression mereka yang membace belog yang deme kunjungi buat pertama kalinya akan mempengaruhi keseluruhan perjalanan belog tu..

Kalau belog tu mang mudah jek orang nak bace, bahasa nye pun senang jek orang nak paham, dan empunye belog tu pulak balas balik jejak dan kunjungan orang, maka bertambah majulah perkembangan belog tu kan?

Polo mempolo (folo meng Folo ) ni pula lebih kepada ikut mood si pembaca. Ase cam die aku tak kesah, die akan klik je button Folo ni  dan komen. Kalo jenis  aku kesah ni, ye hanya baca dan komen la. Komen tu pulak kalo , entri kene dengan jiwa kan? 


Tapi kalau pangkah terus ni  agak dasat di situ.kek.. Tapi ni jarang la kot. Kalo ada pun, sikit-sikit jek, bila jiwa ase cam nak rabak ke.. ase geram jek, laju jek tekan "x" kan.. Sebab mimi tawu sume orang yang ada belog ni, tak delah kejam mane kan..kejam sesikit je kan.. hee..standard la.. Mimi pon kejam gak..hehe =p


okeh, ni sahaja analisis mimi. Mana yang kurang, sile tambah dan tokok ye.. erk.. bukan tokok dan tambah ke.. ahh..mane2 lah =p



15 comments:

Iffah Afeefah said...

Wahhh y penting pes imprssion

lau msuk berderet entry contst mmg pgkt terus

nuyui a.k.a miss YUI said...

akn pgkh bila loading trsgt lembap trutama yg macm2 widget +lagu..heheh..

MiZi said...

haaaa tgk sayer komen terus tau

mas saari said...

akak malulah dengan mimi...
mimi tiap2 hari datang blog akak dan komen, tapi akak jarang sekali nak datang...


bila mimi buat analisis camni terasa pulak akak...heheheheee

lepas ni kena selalu jenguk adik mimi comel akak ni!

NasZ said...

analisis yang sangat menarik hati. hehe.

budak penjara said...

asenya follower x jad masalah..yg penting komentar entry tu..hehe


btw..analisis yg hebat

zahidah seran said...

dah ketinggalan ketapi la akak ni.
dah masuk analisis...
akak jenis rajin baca entry.
rasa best,komen, folo.
tak best,tgk sekali lalu baca laju2..
kalau pangkah terus sebab loading lambat biasanya.

SoLy SoLicious said...

yg pangkah tu dtg up trafik je kot..haha... tp kite suke folo, bace,komen..lalalalala~

diana said...

kalau ada benda nak komen akak komen je..
kalau tak akak setakat baca je la..
tak pun tinggal jejak kat shoutbox..
tengok keadaaan dan cerita entry tu..
kalau entry yang copy2 yang akak dah baca memang tak komen la..terus pangkah je..

sis92 said...

ye 1 impression itu sangat penting

wuu tak boleh blah blog yg sangat serabut
rasa nk pangkah laju2..


its nice to be nice :)

Addin said...

suka bila ada org singgah blog then baca entri pastu ada comment dari nya :D hihi

maszull said...

assalamualaikum mimi...wah dah dpt jawapan nyer yer...betul2 1 impression tu yg pentingkn....suka ngan blogger yg baik n balas lawatan ....:)

ctk said...

cara ct..
ct akan follow org yg tinggalkan komen dan yang singgah kt shout..
lepas follow, automatik ct akan komen..ct xnk follow je..rse cm kosong je idop xkomen org..haha :D

tp memang seronok bila entri kita ade komen n semestinya ct akan komen di entri mereka :D

Lia Irdelia said...

phew...
dasatnya sempat kamu buat analisis..
huhhuhu..
pekembangan yg hebat!
teruskan usaha... :)

Wanie said...

hehe..mcm mne buat analisis ni?klu ade yg pangkah terus mmg sangat dasyat..blog mimi bukan banyak widget n tak berat pun..