Monday, October 3, 2011

Berek

Bismillahirrahmanirrahim..




Sape selalu or penah la tengok cite BEREK, ala, kat tibi 3 tu, pepagi, ni kalau yang stop and stare macam saya nilah, hehe. Ala, cite yang keluarga-keluarga polis yang menetap kat berek polis tu..

Bile tengok cite ni, macam tak jauh pun dengan realiti sebenanye. Sebab mimi penah hidup dalam komuniti tentera, yela, anak askar kan,so mestila penah dok menetap dalam kem tentera. So, berek polis dengan kem tentera ni, tak delah jauh beza pon...

Pepagi bute, dengan tak mandi nye, ada segelinitr lah suri-suri rumah yang tak bekerja la, pegi melepak-lepak kat rumah jiran tetangga yang lain, siap cakap, aku tak mandi lagi ni, ada biskut kering ke pape lah, lapaq aihhhh..lepaih tu, mule la bersidang segala yang terhormat, buka langkah, buka tirai, start la cokcekcokcek.. Hayooo...=.=

Saya pun tak mampu nak berkata pape, sebab selalu sangat jadi kat depan mata saya masa dok dalam kem dulu.. Time tu, saya kecik-kecik lagi lah.. Lepaihh tu, dah tak tawu sangat la keadaan kat kem sebab saya dah bersekolah asrama kan..

Alhamdulillah, kini tidak lagi berada dalam komuniti itu, sebab dah lebih 7 tahun pindah duduk kawasan luar dari kem ;)

Haigooo..kekadang segan jugak..bukan ape, kerana nila setitik, abih la seteko susu.. sebab ape? tercemarla nama "tentera", "polis", "bini tentera", "bini polis.."  angkara sikap-sikap deme yang ehem-ehem, macam mimi cakap kat atas tadilah.. =.=

dekat kawasan perumahan biase ada cenggini tak agaknye?



14 comments:

Golden Rose said...

tak tgk pun cite tu tapi sha penah dgr cite kengkawan pasal geng berek ni...hmm mmg betul kot

Nadzirah K. said...

hehehe..kat kawasan rumah aku x de la plak yg perangai mcm tu,klu gossip2 tu biasa la...haha

dhiera said...

tak pasti samada pernah tengok ke tak? macam pernah. hek

hobi mereka bergosip kot~

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

waaaaa macam tu kah.....kat tempat ku...tak lah macam tu...tapi sekali berjumpa......nak berbakul juga dosa dorang bawa pulang :)

http://cayob.blogspot.com/

Sunah Sakura said...

urmm..camtu ke? ish ish ish..

kat sungai besi hari tu alhamdulillah tak cenggitu...

SweetLikeWhat said...

tak pernah lagi tengok cite tuh..huhu.. :)

TwIstiEs*meSti Mau* said...

berek,,gerek...haha

syakey said...

kan dh buruk nama binibini tentera/polis/apa2ja....

JIJI YU said...

kat ulu kinta dulu meriah je

anis h.e.p.i said...

tak pernah tengok..tp selalu org yg kawin ngn polis askar..yang wife nye tak keje..mmg itu lah keje nye..kadang pai tnghri..pai masak pun lupe..weee

nasxmiley said...

selalu tengok. hehehe.. banyak mulut...payah duk berek.. gossipp x habes2

KaK LimAh Si SupiR said...

huhuhu..kaklimah xtau plak mcm tuu :P

[sutera kasih] said...

dulu penah camping kt berek lok kawi

tetibe :P

Ummi_R❀salici❀us said...

haha aigo0o....