Wednesday, October 19, 2011

lessOn 98

Bismillahirrahmanirrahim..



morning wednesday!
aduhai, lamenye tak menyapa belog ini dikala kesiang ngan kan? rindu bengaaat tak hengaat..=]

alhamdulillah, ditemukan lagi dengan pagi ini kan? Dah lame jugak mimi tak membebel pepagi kan?
jom jamu menjamu mata kite semua dengan simple lessOn ni :


Ku bersyukur kepadaMu
Hanya dikau yang Satu
Memberiku cahaya hidupku
Maha esa
Gelap tanpa kasihMu
Perjalananku buntu
Ampuni segala dosa dosaku

Aku terpaku melihat kebesaranMu
Aku bersyukur segala rezeki untukku
Dan juga bila kau dalam fikiranku
Aku tunduk membisu
Terus sujud padaMu
Mari kita renungi segala apa terjadi
mana hilangnya Cinta?
Mana hilangnya setia?
Aku akan terus cekalkan hati ini
Dari terbit sehingga terbenamnya mentari

Dunia sementara kan dihitung juga
Sebelum terlamabat tunaikan kewajipan kita
Tak guna airmata menitik bila tiba masa
Syurga atau neraka itulah jawapannya
Aku lelaki lengkap dengan anggota
Berfikir tiap masa, fikir tentang keluarga
Lindungilah aku dari fitnah dan noda
Kau tempatku meminta
Kau beri ku bahagia

Ku hirup secukup udara
Hatiku buka, termenung
Melihat jalan gelap lagi mendung
Kadangkala ku bertanya
Kemana cahaya?
Mana nak ku cari sedikit kudrat dan keramat?
Yang penuh rahmat?
Berjuta juta kali dunia mempermainkanku
Hati menurut nafsu, nafsu menipu aku
Tapi ku bersyukur pada yang maha esa
Dapatlah pena menari meluah kata kata

Ku meredhai apa telah terjadi
Tunjukkan jalan benar, ampunilah dosaku..

Aku tafakur di hadapanmu
Berderai derai airmataku gugur
Tidak tertanggung
Peperangan emosi ini takkan terhenti
Selagi dosa lama masih aku bebani
Moga aku disirami salju kasih illahi
Semoga malamku tak bertemankan mimpi ngeri
Berikanku secebis kekuatan, kebahagiaan
Hati ini moga Engkau terangkan


Oh Tuhan yang Satu
Ku serahkan diriku
Hanya kepadaMu
Hanya mampu berserah kepadaMu

Ampuni segala dosa dosaku


Syukur, Kau yang satu ~ One nation emcess



mimi suke lagu nih =]
tak semua lagu Rap melemparkan bahasa dan makna yang merapu, yang entah apa-apa kan? Pendek kate, hiburan yang baik mampu membawa diri berfikir dengan kebesaran-Nya, keindahan ciptahan Tuhan, kekhilafan diri yang kekadang susah untuk diterima oleh diri sendiri, keegoaan diri yang nak menjulang sangat sampai ke langit tu.


Hiburan itu bagi mimi, suatu elemen yang penting jugak dalam hidup ni, sebab itu Seni itu suatu yang indah,dengan seni jugaklah, jiwa dan hati akan terubat daripada kesakitan,Seni bagi mimi adalah suatu perkara yang susah untuk digambarkan seseorang secara tepat. Sebab ape?


Sebab setiap orang ada cara untuk menilai, untuk menghargai sebuah kesenian itu kan? Tak kesahla seni lukisan ke, seni muzik ke, Jemari Seni ke..


kerana Seni itu jugalah, ramai yang dah mule menyenikan diri dengan ber Blog, ber DODOL yang comei loteh belako tu, ber Grapik ber FLASH , ber PHOTO shoot dengan DSLR,  semua itulah adalah seni kan? =]


kejadian Manusia itu sendiri adalah kesenian Tuhan yang tidak berbelah bagi.. Tiada yang mampu menandingi kesenian-Nya dalam setiap penciptaan-Nya kan? Subhanallah =]


i do love art!
i do love every single thing that bring me to HIM..


selamat ber hari rabu! sommmmm pi sarapan =]



14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui ni seni apa lak ea..heheh..

jom bekpes..

Ezad Skytech said...

wahh..pagi2 da ceria macam ni..:)
selamat pagi mimito..hee~

Kakzakie said...

Kakak tertinggal wish buat mimi. Semalam birthdy mimi kan. Happy belated birthday sayang:)

OK nak berdendang lagu-lagu di atas tu silakanlah

anismelon said...

anis tak pernah dengar..eh yeke..ke tak amik prhatian..hehehe..

Niena Pengembara Ilahi said...

tp skang ni bnyak lagu2 memuji kebesaran Allah.. lagu nasihat dlm bntuk cmnie.. kan .. cth cam Wali band tu..

JIJI YU said...

ehm2...lagu memuji tu ok le..tp si penyanyi tu..ehm2..

Hanie_Dew said...

aku miant one nation emcee ni.lagu+suara diorg best, tp kalau vokalisnya tu senonoh sikit lagi aku minat.

Hanie_Dew said...

cop cop.lupe lak. rinddddddduuuuu jugak kat mimi. =)

naim said...

Nice sharing pagi Rabu

Santri T.P.I.N.I said...

the best...! hepi besday lily!!!

mynameismy said...

Amin...:)

Iffah Afeefah said...

Lagu ke

xpnh dgor

BeloG MTT said...

Lagu ni bestt kannn :')

ctk said...

dalam tul maksud lagu ni...bes~